Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 18:30
Advert

MESKİ, Gözne paket atıksu arıtma tesisini devreye aldı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.etap kanalizasyon hattı ve paket atıksu arıtma tesisinin yapımını tamamladı.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 27-08-2023 05:51
MESKİ, Gözne paket atıksu arıtma tesisini devreye aldı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.etap kanalizasyon hattı ve paket atıksu arıtma tesisinin yapımını tamamladı.
MESKİ Genel Müdürlüğü, Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi’nde 1. etap kanalizasyon hattı yapımının ardından başlattığı paket atıksu arıtma tesisi çalışmalarını da tamamladı. Bölgedeki atıksuların toplanabilmesi için kurulan tesis, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerini ortadan kaldıracak. MESKİ, Gözne, Ayvagediği, Çandır, Darısekisi, Bekiralanı, Soğucak, Yeniköy ve Kepirli mahallelerinden ortalama 90 seferle, her gün en az 30 kilometre yol kat ederek atık suları taşıyor, dolaylı yollarla merkezde bulunan kanalizasyon şebekesine deşarj ediyordu. MESKİ’nin Gözne 1. etap kanalizasyon ve paket atıksu arıtma tesisini devreye almasından sonra, hem yakıt ve zamandan tasarruf edildi, hem de vatandaşa hizmet etme süresi kısaldı.
MESKİ’nin ön arıtma, dengeleme tankı ve 5 adet biyolojik reaktör donanımına sahip tesise, herhangi bir personele ihtiyaç duyulmadan tamamen otomasyon sistemiyle müdahale edilebilecek. Tesisin devreye alınmasıyla kanalizasyon şebekesi ile toplanan atık sular arıtılarak, alıcı ortama deşarj ediliyor. Vidanjör talepleri yoğun olan bölgede vatandaşların kanalizasyon şebekesine bağlantılarını yaptırmasıyla birlikte, zaman zaman yaşanan koku problemlerine de son verilecek.
MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlkay Apaydın, "Vatandaşa verilen hizmet kalitesinin artırılması için, Gözne 1. etap kanalizasyon hattı ve paket atıksu arıtma tesisinin yapımı tamamlanarak, devreye alındı. Bu bölgede oluşan tüm atıksular, vidanjör yardımıyla merkeze kadar taşınarak kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Atıksu arıtma tesisi devreye alındıktan sonra, Ayvagediği’nden Kepirli Mahallesi’ne kadar olan tüm mahallelerin atıksuları buraya taşınmaktadır. Bu sayede yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa hizmet süresi kısaltılmıştır" dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi