Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 07:02
Advert

Mersin'de 435 bin öğrenci karne aldı

Mersin'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle 435 bin öğrenci karne aldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-01-2024 13:02
Mersin'de 435 bin öğrenci karne aldı

NUH AKKUŞ

Mersin'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle 435 bin öğrenci karne aldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Faris Kokulu İlkokulu'ndaki öğrencilere karnelerini vererek sevinçlerine ortak oldu.
Vali Pehlivan, beraberinde Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile birlikte, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla Mezitli ilçesindeki Faris Kokulu İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı. Sınıfları gezerek öğrencilerin karne sevincine ortak olan Vali Pehlivan, miniklerle bir süre sohbet etti. Vali Pehlivan, karnelerini verdiği çocuklara kitap hediye ederek, tatil döneminde hem dinlenmelerini hem de kitap okumalarını tavsiye etti.
Öğretmenler ve okul idarecileriyle de bir araya gelen Vali Pehlivan, burada yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de bugün bütün okullarda karne heyecanının yaşandığını söyledi. Mersin il genelinde 435 bin öğrencinin okullarında bugün karne aldığı bilgisini veren Vali Pehlivan, "Biz de çocuklarımızla böyle çok güzel bir tören gerçekleştirdik, karnelerini verdik. Biraz da sohbet ettik. Tatilde ne yapacaklarıyla ilgili tabi öğretmenlerimiz gerekeni söylüyor. Biz de şunu ifade etmek istiyoruz; çocuklarımızın hepsi dönem başından itibaren ki, arada bir haftalık bir tatil de oldu. Değişik sınıflarda, değişik okullarda öğretmenlerinin rehberliğinde çalıştılar, çabaladılar, gayret ortaya koydular. Tabi bir nebze olsun yorulmuşlardır. Büyük ölçüde dersleri yoğun geçmiştir. Öncelikle dinlenmelerini tavsiye ettik, ediyoruz. Bunun yanında elbette ki yine gelişimlerine katkı sağlayacak, öğretmenlerinin yine tavsiye etmiş olduğu kitapları okumaları. Teknolojik ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

"20 civarında yeni okul açacağız"
Teknolojinin hayatın her alanında yer aldığını, bu dönemde sınırlı olarak kullanılmasının uygun olacağını, burada kontrolün sağlanmasının da velilere düştüğünü söyleyen Vali Pehlivan, öğrencilerin bu 15 günlük süreyi en iyi şekilde değerlendireceklerine inandığını belirterek, "Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, kaymakamlıklarımız, okul müdürlüklerimizle birlikte okullarımızın varsa eksiği bu 15 günlük süre içerisinde ikinci döneme hazırlama konusunda gayret göstereceğiz. İkinci dönem ilimizde yeni okullar da inşallah açacağız. 20 civarında okulumuz yakında bitecek. Onları da eğitim öğretime kazandırıyoruz. İkinci döneme büyük ölçüde yetişecek. Dün Milli Eğitim Bakanımız buradaydı. İlimizdeki yatırımları ve eğitim öğretimle ilgili pek çok konuyu ele alma, değerlendirme imkanımız oldu. Çok şükür genel olarak eğitim altyapımız ziyadesiyle iyi durumda. Bununla birlikte yeniden yaptığımız, yenilediğimiz okullarımız var. Donanım olarak yine iyi durumdayız. Yine de bu konuda günbegün ilerlemeler sağlanıyor. Biz bütün imkanlarımızı, devletimizin sağlamış olduğu, Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili birimlerimizin sağlamış olduğu bütün imkanları öğrencilerimize buluşturma gayretindeyiz. Ve onların da bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmesi, tabii bu işin lokomotifi olan öğretmenlerimizin rehberliğinde en iyi şekilde yetiştirmeleri için gayretimiz devam edecek. Bütün çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Asıl olan çocuklarımızın gönlüne hitap edebilmek"
Velilere de tavsiyelerde bulunan Vali Pahlivan, şöyle devam etti; "Karnelerinde ufak tefek eksikler olabilir. Onlar zaman içerisinde tamamlanır. Asıl olan çocuklarımızın gönlüne hitap etmek, onları nihayetinde çağımızın hem bilgi birikimiyle, tecrübesiyle öğretmenlerimizin çağın gerektirdiği bilgilerle donatması, bir yandan da değerlerimizle onların tanıştırılması, buluşturulması ve arkasından da başarı inanıyorum ki gelecektir. Varsa eksiklikler zaman içerisinde tamamlanır. Sabırla o süreci takip etmek gerekir. Bütün çocuklar hepsi bizim için birer hazine, hepsi bizim geleceğimiz. Onlarda geleceğimizi görüyoruz. Ve inanıyoruz ki en iyi şekilde yetişecekler."
Konuşmasının sonunda Türkiye olarak da Mersin olarak da dün tarihi bir gün yaşandığını hatırlatarak, "Türkiye'mizin evladı, bununla birlikte ana baba ocağı Mersin Silifke ilçemiz olan Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna çıktı ve başarıyla da uzay istasyonuna ulaştılar. İşte bunlar da gençlerimize örnek, çocuklarımıza ilham kaynağı olan gelişmeler. İnanıyorum ki bilimde, teknolojide, uzay alanında olsun, diğer kültürel alanlarda, edebiyatta, sanatta, kültürde ve her alanda gençlerimiz iyi yetişecektir. Ve yarının nesilleri olarak inşallah ikinci yüzyılda da Türkiye Cumhuriyeti'mizin 'Türkiye Yüzyılı'nda ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklardır. Biz onlara güveniyor ve inanıyoruz" diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi