Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
KÜLTÜR - SANAT

Kütahya’da Sanat Sokağı açıldı

Kütahya'da Rüstem Paşa Sokağı, belediyenin düzenleme çalışmalarıyla sanat etkinlikleri ve üretimi için yeni bir alana dönüştürüldü. Açılışa kent protokolü ve sanatseverler katıldı.KÜTAHYA (İGFA) - Kütahya’da, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nin bulunduğu Rüstem Paşa Sokağı’nda oluşturulan Sanat Sokağı törenle açıldı. Açılışa Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin yanı sıra Vali Musa Işın, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Kütahya Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında sokağa kemer aydınlatmaları eklendi, merkezin dış cephesi ışıklandırıldı. Sanatçıların desenleriyle süslenen saksılar yerleştirilirken, etkinlik ve atölyelerde kullanılmak üzere 15 ahşap stant hazırlandı. Yol ve merdivenlerde de düzenleme yapıldı; merkezin duvarları sanatçıların çalışmalarıyla renklendirildi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kahveci, Sanat Sokağı’nın sanatçıların eserlerini sergileyebileceği ve vatandaşlarla buluşabileceği bir alan olarak tasarlandığını belirtti. Program, kurdele kesimi ve sokağın gezilmesiyle sona erdi.

Kütahya’da Sanat Sokağı açıldı
Paylaş:

Kütahya'da Rüstem Paşa Sokağı, belediyenin düzenleme çalışmalarıyla sanat etkinlikleri ve üretimi için yeni bir alana dönüştürüldü. Açılışa kent protokolü ve sanatseverler katıldı.

KÜTAHYA (İGFA) - Kütahya’da, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nin bulunduğu Rüstem Paşa Sokağı’nda oluşturulan Sanat Sokağı törenle açıldı. Açılışa Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin yanı sıra Vali Musa Işın, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kütahya Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında sokağa kemer aydınlatmaları eklendi, merkezin dış cephesi ışıklandırıldı.

Sanatçıların desenleriyle süslenen saksılar yerleştirilirken, etkinlik ve atölyelerde kullanılmak üzere 15 ahşap stant hazırlandı. Yol ve merdivenlerde de düzenleme yapıldı; merkezin duvarları sanatçıların çalışmalarıyla renklendirildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kahveci, Sanat Sokağı’nın sanatçıların eserlerini sergileyebileceği ve vatandaşlarla buluşabileceği bir alan olarak tasarlandığını belirtti. Program, kurdele kesimi ve sokağın gezilmesiyle sona erdi.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet