Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 03:27
Advert

Kurs merkezi öğrencilerinin yemekleri belediyeden

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Turgut Türkalp, Hal, Kazanlı, Çilek, Özgürlük, Mithatpaşa, Eski Ömerli, Turgutreis ve Halkkent LGS kurs merkezlerinde haftanın 5 günü eğitim alan öğrencilere, konu anlatımları, kaynak kitap ve birebir etütlerin yanı sıra, ücretsiz öğle yemeği hizmeti de veriliyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-09-2023 08:24
Kurs merkezi öğrencilerinin yemekleri belediyeden

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Turgut Türkalp, Hal, Kazanlı, Çilek, Özgürlük, Mithatpaşa, Eski Ömerli, Turgutreis ve Halkkent LGS kurs merkezlerinde haftanın 5 günü eğitim alan öğrencilere, konu anlatımları, kaynak kitap ve birebir etütlerin yanı sıra, ücretsiz öğle yemeği hizmeti de veriliyor.
Yemek hizmetiyle evlerine gitmek zorunda kalmayıp Büyükşehir Belediyesinin aşhanesinde usta eller tarafından hazırlanan sağlıklı ve dengeli menülerle günün bir öğününü kurs merkezinde karşılayan çocuklar, hem maddi hem zamansal tasarruf sağlıyor.

“Hem öğrencilerimize hem velilerimize destek oluyoruz”
Geçen sene kurs merkezlerinde başlayan öğle yemeği hizmetini bu sene de sürdürdüklerini söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Merkez başta olmak üzere ilçelerimizle birlikte 9 LGS kurs merkezimizde yaklaşık bin öğrencimize, öğle yemeği desteğini ücretsiz bir şekilde devam ettiriyoruz” dedi.
Okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerin sağlıklı yemek ihtiyacını yeterli karşılayamadıklarını düşündükleri için bu uygulamanın çok faydalı olduğunu dile getiren Karakuş, “Öğrencilerimizin okul açıldıktan sonra ev, okul ve kurs merkezlerimiz arasındaki koşuşturmacalarında öğle öğününü atladıklarını ya da geçiştirdiklerini gözlemledik. Bizler öğrencilerimizin bilişsel gelişiminin yanı sıra, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini de önemsiyoruz. Bunun için de aşhanemizdeki gıda mühendislerimizle bir araya gelerek yemek menülerini hazırladık. Bu projemizdeki bir diğer amacımız ise velilerimizi bu zorlu ekonomik koşullarda bir nebze de olsa rahatlatmak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem öğrencilerimize hem de velilerimize desteklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

“Öğrencilerimizi bütünsel olarak desteklemeye devam edeceğiz”
Velilerden gelen geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu kaydeden Karakuş, çocukların öğle yemeğini kurs merkezinde yiyip okuluna gittiğini, bu sayede de velilerin aklının çocuklarında kalmadığının altını çizdi. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini bütün çocukların yaşaması için uğraştıklarını belirten Karakuş, “Bizler kurs merkezlerimizde sadece ders vererek çocuklarımızı desteklemiyoruz. Öğrencilerin kurs merkezinden okula giderken ihtiyacı olan öğle yemeğini de düşünüyoruz. Kurs desteğimizin yanında öğrencilerimize ayrıca ücretsiz kaynak kitap ve soru bankası desteğimiz de devam ediyor. Bu tür desteklerimizle öğrencilerimizi bütünsel olarak desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kurs merkezinde çocuğum hem yemek yiyor hem eğitimini alıyor”
LGS için kızının Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezinden faydalandığını belirten anne Medine Turan, “Dershane fiyatları almış başını gidiyor. Birkaç yerde bu kurslar var ve bazı ailelerin maddi durumları olmayabiliyor” diye konuştu. Okuldan geldikten sonra kızının yemek yiyip derse geçene kadar çok zaman kaybettiğini ve odaklanamadığını ifade eden Turan, “Şimdi direkt dershanesine gidip derslerine çalışıyor. Burada hem eğitimini alıyor hem de yemeğini yiyor. Her gün hangi yemeklerin geldiğini 'Teksin' uygulamasından takip edebiliyoruz. Yemek menülerinde, çocuklarımızın alacağı vitamin ve protein değerleri de yer alıyor” dedi.

Öğrenciler başarılarını kurs merkeziyle katlıyor
Bu sene LGS’ye hazırlanan öğrencilerden Muhammet Kavak, “Buradaki destekler benim için çok iyi oluyor. Kurs merkezinde, okuldan hep bir adım önde oluyoruz. Bu yüzden bana okulda büyük avantaj sağlıyor. Okuldan çıktığımız gibi buraya geliyoruz ve karnımızı da burada doyuruyoruz. Gelen yemekler çok güzel. Eve gitmemize gerek kalmıyor” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi