Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 02:21
Advert

Kredi kartından nakit avans kullanımı kaldırıldı, Vatandaş tepkili!

Kredi kartı nakit avans düzenlemesi detayları milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-05-2023 16:01
Kredi kartından nakit avans kullanımı kaldırıldı, Vatandaş tepkili!

HABER MERKEZİ

Merkez Bankası kredi kartı ile nakit avans ve kuyumcu harcamalarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Banka yüksek limitli kredi kartlarında nakit avans ve kuyum harcamalarını menkul kıymet kapsamına aldı. Bu düzenleme sonrasında kredi kartından nakit avans kullanımı kaldırıldı mı? Bu düzenleme ne anlama geliyor? Neden nakit avans kullanamıyorum? sorgulamaları hız kazandı. 

 Merkez Bankası, kredi kartlarında nakit çekim ve kuyum harcamaları için düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırdı. 

KREDİ KARTINDAN NAKİT AVANS KULLANIMI KALDIRILDI MI?

Kredi kartlarından nakit avans kullanımının son dönemde artması nedeniyle Merkez Bankası yeni bir adım attı.  Mevcutta azami yüzde 1,36'ya kadar uygulanan nakit avans limitinin düzenleme sonrası daralacağı kaydediliyor. Kısacası nakit avans limitinin bu düzenleme sonrası azalacağı belirtiliyor.

ALINAN KARARLA İLGİLİ DETAYLAR...

Buna göre, menkul kıymet tesisi uygulaması kapsamında, müşteri bazında kredi kartı limiti belirli bir tutarın üzerinde olanlar için bireysel kredi kartları vasıtasıyla yapılan nakit çekimi ve kuyum harcamalarının kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına ve dün itibarıyla uygulamaya alınmasına karar verildi. Kredi türüne göre menkul kıymet tesisine tabi olan ticari nitelikli krediler için getirilen kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi uygulamasının kapsamı genişletilerek diğer ticari nitelikli krediler ile tüketici kredileri de dahil edilmiş oldu. Kredi kartları konusunda limitin 50 bin lira üstü olduğu belirtiliyor.

26 MAYIS SONRASI GEÇERLİ OLACAK!

Belirlenen kredi türleri bazında ayrı ayrı olmak üzere bir önceki hesaplama tarihine göre büyüme oranlarının yüzde 3'ün üzerinde olması halinde bu oranı aşan kredi tutarı kadar menkul kıymetin bir yıl boyunca bloke olarak tesis edilmesine karar verildi. Söz konusu değişiklik, 26 Mayıs hesaplama tarihinde ve 28 Mayıs hesaplama tarihine göre hesaplanan büyüme oranından itibaren geçerli olacak.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi