Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 19:46
Advert

Kredi Kartı Kullanımına Sınırlama Getirilmesi Vatandaşı Kızdırdı

Anamur’da sokaklara çıkılarak yeni uygulama hakkında vatandaşlara sorduk

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-09-2023 12:46
Kredi Kartı Kullanımına Sınırlama Getirilmesi Vatandaşı Kızdırdı

NUH AKKUŞ

 Alınan cevaplar vatandaşın cebindeki yangının içler açısı olduğunu ortaya koydu. Vatandaş seçim zamanında verilen vaatlerin tutulmadığını ve hatta mağdur edilmeye devam edildiklerini ifade ettiler.

Geçtiğimiz günlerde “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı Orta Vadeli Program’a (OVP) göre kredi kartı kullanımına sınırlama getirilecek. Programda, kredi kartı kullanımıyla ilgili, “Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir”  sözleri kıt kanat geçinen vatandaşı kızdırdı.

Anamur’da sokaklarda vatandaşlara yönettiğimiz kredi kartlarına sınırlama getirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna  vatandaş ateş püskürdü.

Emeklisi,asgari Ücretlisi, memuru alınan maaşlar karşısında yaşam şartlarının zorlu şartları karşısında eridiklerini ve bir nebze ayakta kalabilmek için kredi kartları olmadan olmaz. Zaten bu pahallıkta gösterdiğimiz yaşam mücadelemizde birde bunu yaparlarsa vatandaş yetkililerden çözüm bekliyor.

Vatandaş "Faizler artırılabilir. Bunu kredi gibi kullanan vatandaşlar açısından daha fazla frenleyici bir işlev görebilir bu tür adımlar. Sonuçta ya miktarsal ya da fiyat anlamında talebi düşürmeye dönük politikaların yansıması" diye konuştu.

Akaryakıt ürünlerine zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Motorinin litre fiyatına gelen 2 lira 3 kuruşluk zammın ardından, benzine de 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor. Çiftçiler Tarlaya Girmeye Korkuyoruz. Tarımın Yapıldığı Anamur’da Çiftçiler Yapılan Zamlar Karşısında Kara Düşünmeye Devam Ediyoruz. Çiftçiler, Yetkililerden  bu zamlara ne zaman dur diyecek soruları en çok sorular içinde.

 

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi