Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
03 MAYIS Cuma 11:09
Advert

Kocamaz, ÇED gerekli değildir kararına soru önergesi verdi

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. 

SİYASET
Giriş Tarihi : 30-07-2023 06:34
Kocamaz, ÇED gerekli değildir kararına soru önergesi verdi

Havva Ulu

Kocamaz, Dünyanın en güzel Koylarından biriyken imara açılması sonucu, Mersin’in Silifke İlçesindeki  Tisan Adası’nda betonlaşmanın önünü açan “     Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararını uygun buluyor musunuz?” diye sordu.

Mersin Büyükşehir Belediye’sinin Cumhur İttifakına mensup meclis üyelerinin oyuyla geçen yıl yapılaşmaya açılan Silifke’deki Tisan koyunun el değmemiş alanlarında villa yapacağını ilan eden şirket-kooperatif ortaklığı, 'ÇED gerekli değildir' raporu almış ve inşaat çalışmalarına başlamıştı. Şirket, projesinde revizyona gitti ve villa sayısını azaltıp yerine 124 odalı bir otel ekledi. Şirket projedeki bu değişikliğin ardından yeniden 'ÇED gerekli değildir' belgesi için başvurdu ve belgeyi aldı. Bu karara ise pek çok tepki geldi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin en güzel koyları arasından gösterilen Mersin’in Silifke ilçesindeki Tisan Adası’nın batı kısmında başlatılan villa, dükkan ve otel inşaatlarına Türkiye’nin ve Mersin’in hemen hemen tüm kesimlerinden tepkiler yağdığını hatırlattı.

Kocamaz, bu kapsamda, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararının da tamamen taraflı bir karar olduğunu söyledi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Kocamaz soru önergesinde şu sorularının cevaplandırılmasını istedi.

1- Türkiye’nin en güzel koyları arasında yer alan Tisan Adası’nda betonlaşmanın önünü açan ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararını uygun buluyor musunuz? Uygun bulmuyorsanız bu konuda her hangi bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?

2 - Türkiye ve Mersin’in hemen hemen tüm kesimlerinden gelen tepkileri dikkate alarak Tisan Adası’nı inşaat öncesi olduğu gibi doğal güzellikleriyle baş başa bırakmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?

3 - Tisan Adası’nın batı kısmının dışında başka alanlarda da benzer inşaat girişimlerin yaşanmaması için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdi?

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi