Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:37
Advert

Kocamaz, “Anamur Belediyesi’ni İyi Parti Bayraklarıyla Donatma Vakti Geldi”

Mersin’in tüm ilçelerinde çalışmalarına devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz,yerel basın ve İYİ Parti İlçe Yöneticileriyle buluşmaya devam ediyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-09-2023 13:59
Kocamaz, “Anamur Belediyesi’ni İyi Parti Bayraklarıyla Donatma Vakti Geldi”

HAVVA ULU

Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Anamur’da basın mensuplarıve İYİ Parti Anamur İlçe Yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Dutar, Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, il ve ilçe teşkilat yöneticilerinin de katılım gösterdiği toplantıda, ülkenin durumunu, yaşanan seçim sürecini ve önümüzdeki yıl Yart ayından yapılacak yerel yönetim seçimleri ile ilgili konularda değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz,konuşmasında adil olmayan seçim süreci yaşandığını belirterek, iktidara yüklendi ve yaşanan ekonomik sorunlarının nedeninin kendileri olduğunu vurguladı.

“ Ne diyordu Sayın Cumhurbaşkanı “Nereden Nereye”…  İşte Sayın Cumhurbaşkanı büyük gayretleriyle 21 yıl sonunda halen milletten ‘Destek verin, biz bu ekonomiyi düzelteceğiz’ diye oy istedi. Zaten zannedersiniz ki o konuşurken kendisi iktidarda değil, orada başka bir parti var ülkeyi yönetiyor. Ve kendiside o partiyi iktidardan indirmek için verin yetkiyi bu işi düzeltelim diyor. Ve maalesef bir söz var “Bozan Yapamaz”.. .Ülkenin ekonomisini alt üst edenler bu ekonomiyi düzeltemez. Ben ekonomistim ben her şeyi bilirim mantığıyla hareket edenler,bu ülkeyi maalesef bugünkü  bataklığa sürüklediler” şeklinde konuştu.

Yeni ekonomi yönetimini de sert sözlerle eleştiren Kocamaz”Oysa seçim zamanı bugün  ekonominin başına getirdiği şahısla ilgili Cumhurbaşkanı, hepiniz gördünüz duydunuz!  ‘Bunlar hırsız’ dedi. ‘Devleti bankalarının içini boşalttılar’ dedi. Ve ‘bu ekonomide olanlar belki o zaman görev almış olabilir ama işi başındaki bendim’ dedi. Bugün geldiğimiz noktada millet perişan vaziyette. Millet fakru zaruret içerisinde“dedi.

DEMOKRASİ TÜRKİYE’DE YANLIŞ İŞLİYOR

Demokrasinin Türkye’de yanlış işlediğini ifade eden Kocamaz, herkesin demokrasiden konuşup bahsettiğini, ancak Meclis’te dahi demokrasinin işlemediğini dile getirdi.

“Söyledikleriz doğru diyorlar…  Siz haklısınız vatandaş zor durumda ama Mecliste çoğunluk bizde diyorlar…  Dolayısıyla biz ne dersek o olur. Böyle bir demokrasi anlayışı olurmu?  Yani siz inatlaştığınız sürece bu vatandaşın içinde bulunduğu durum kendi kendine mi düzelecek? Hiçbir adım atmayacak mısınız?  Gerçekten ben o mecliste bu ifadeleri duydukça Milletim adıma hicap duyuyorum. Böyle bir mantık olmaz böyle bir anlayış olmaz” değerlendirmesini yaptı.

TARIMI BİTİRDİLER, HAYVANCILIĞI BİTİRDİLER

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İktidarın 21 yılda bu ülkede tarımı ve hayvancılığı bitirdiğini söyledi. Kocamaz, “Onun için duyarlı olmak mecburiyetindeyiz.Bu ülkeyi hep birlikte düze çıkaracağız.Bunun için koşturuyoru,z bunun için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.

Son 5 yıla kadar parlamenter demokratik sistemle yönetilen bu ülkenin hiç bugünkü gibi sıkıntılara düşmediğini söyleyerek konuşmasına devam eden Kocamaz, “Son dönemdeki sıkıntıların tamamının nedeni bu ucube sistem. Adete tüm vatandaşlar bir tek şahsın teması gibi görülmeye çalışılıyor. Ve maalesef milletimizin uyandırılması konusundabiz muhalefet olarak kendimizinde demekki eksiklikleri var ki,  bu millet bizim bu çırpınışlarımıza cevap veremiyor diyoruz. Bu seçim dönemindebiz bunların hepsini gördük. Hepsini anlattık. Bu iktidarın sözünü tutmayacağını seçim sonrası yeni zamlar geleceğini, ülkenin bugünkünden daha geriye gideceğini hep söyledik”dedi.

ÜZERİMİZE OYUN ÜSTÜNE OYUN OYANDI

Seçim döneminde dikkati başka yöne çekmek için muhalefeti teröristlikle suçladıklarını vurgulayan Kocamaz,” Bizi teröristlerle işbirliği yapmakla suçladılar. Burhanettin Kocamaz’dan terörist olur mu?  Eğer bugün biz bu toplantıda sizlerle birlikteysek, bize Cenabı Allah bu Millete hizmet etme şerefi verdiyse inanın uzatmaları oynuyoruz.Bugün o mücadelelerin zerresini bilmeyenler toplu iğne ucu kadar Türk Milliyetçiliği davasına hizmet etmeyenler, şekilcilikle bıyık bırakanlar,Bozkurt işareti yaparak her şeyi çözdüklerini zannediyorlar. Çok şükür ki biz o davamızdada, bu ülkeyi birleştirme bütünleştirme ve refaha erdirme mücadelemizden de hiç taviz vermedik.Kimsenin arkasına takılmadık. Dimdik ayaktayız. Üzerimize oyun üstüne oyun oyandı. Ama hak bildiğimiz yoldan,doğru bildiğimiz yoldan taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz”şeklinde konuştu.

İYİ PARTİYİ BENİM ŞAHSIMDA BÜYÜKŞEHİRDE SEÇİME SOKMADILAR

Milletvekili Kocamaz , diğer tarafta da  yerel yönetimlerle mücadele ettiklerini vurgulayarak,”Mersin’de İYİ Parti’nin bir tane bile belediyesi yok. 2014 de Türk Milliyetçileri bir silkelendi Mersin Büyükşehir Belediyesini kazandı ve bunu bile hazmedemediler. Ve en sonunda bizim ittifaksız aldığımız belediyeyi götürdüler ittifakla teslim ettiler. Hiç utanmadan hiç sıkılmadan birde günah keçisi aradılar. Dolayısıyla bizim önümüz kesildikten sonra İYİ Partiyi benim şahsımda büyükşehirde seçime sokmadılar. Bu Ülkenin de Mersin’in de üzerinde oyunlar oynandı. Oynanmaya da devam ediyor.İYİ Partinin başarısız olması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ve başarılıda oldular.”şeklinde konuştu.

Bütün teşkilatlarız için söylüyorum. İl ve ile teşkilatları için. Birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde başarıyı yakalamak mümkün değil. Önümüzde koskoca bir dava vardı eydi. Biz bu ülkeyi yeniden parlamenter sisteme getireceğiz. Ama biz büyük ideali bir yere bıraktık. Benim adamım milletvekiliolsun. benim adamım öne çıksın. Bu teşkilatlardaki üyeler er türlümiadı göstersin ve hiçbir şekilde fikir vermesin gibi anlayışlar oldu. Bundan tezselden vazgeçmek zorundayız. Bu ülkenin  İYİ Partiye ihtiyacı var. Sayın Genel başkanımız gittiği her yerde  söyledi. “ Demokrasilerde millet esastır. Milletin öne çıkarılmadığı bir yerde siyaset olmaz“ dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin haksız bir rekabet ortamında bir seçim yaşadığını, bir tarafta iktidarın, devletin tüm gücünü, maddi tüm imkanlarını, bürokratlarını il ve ilçe yöneticilerini kullandığını ve haksız bir rekabet ortamında bu seçimi alabilmek için ellerinden gelen her türlü imkanı haksız bir şekilde kullanarak demokratik olmayan bir ortamda bir genel seçim yaşandığını söyledi.

Kocamaz, “Her türlü iftirayı mubah gördüler.  Halbuki Osman Öcalanlı TRT’ye Devlet Televizyonuna çıkara bunlar…. Ondan medet umanlar bunlar….Çözüm süreci içerisinde BölücübaşıApo’dan medet uman bunlar.. .Ama biz milletimize doğruları anlatamadık ya da inandıramadık. Bunlar bu yalanlarla milleti inandırdılar”dedi.

YEREL OLMADAN GENEL OLMAZ

Önümüzde bir Yerel seçimle ilgilide konuşan Kocamaz, Yerel seçim ile Genel seçimatmosferinin farklı olduğuna değindi.

Kocamaz, “Yerel seçimde genellikle adaylar ön plana çıkar. Aday şayet vizyonu varsa, temsil kabiliyeti varsa, millete güven duygusu verebilmişse ve millet o kişiye belediye başkanı olduğunda ulaşabileceğine kanaat getirebilmişse, onun etrafında birleşebiliyor. Hiçbir şey başarısızlıkla sonuna kadar gerçekleşecek diye bir olay yok” dedi.

“Yerel yönetimler çok önemli diyorum Sayın Tayyip Erdoğan, İstanbul belediye başkanı oldu o dönemde bir çok belediyeyi kazandılar ve oradan genel iktidara yürüdüler. Altını çizerek söylüyorum ‘’Yerel Olmadan Genel Olmaz’’. Onun için bu bölgelerde genel seçimden yerel seçimler çok daha önemli zaten genel seçim geçmiş gitmiş önümüzde de 7 aylık bir süre var bu sürede daha çok çalışacağız kini nefreti bir kenara atacağız birbirimize sıkı sıkı sarılacağız ve bu işi hep birlikte başaracağız.”

Kocamaz ,“Türkiye cumhuriyetinin devletinin bir ferdi olmakla gurur duyan herkesi iyi partide siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bugünden tez yok hep birlikte bir araya geleceğiz, birleşeceğiz, bütünleşeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir seçim sürecini geride bıraktıklarını, şimdiyse  yerel seçime doğru siyasetin tekrar hız alıp ilerlediğini söyleyerek konuşmasına başlayan İYİ Mersin Parti İl Başkanı Mehmet Dutar, 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerin istedikleri gibi sonuçlanmadığını, gerçek atmosferinde gitmeyen bir seçim yaşandığını, iktidarın seçimi alabilmek için kendilerine terörist damgasını vurmaya çalıştığını ifade etti.Dutar, bir ve beraber olup belediyeciliğin nasıl yapıldığını herkese göstermek için Mersin’e ve 13 İlçe Belediyesine talip olduklarını bir kez daha vurguladı.

Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu’da konuşmasında mülteci sorununa değindi. Kahvecioğlu, son günlerde ülkenin farklı noktalarında mültecilerin karıştığı ve toplumsal sıkıntı yaratan olayların endişeye yol açtığını söyledi.

 

 

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi