Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
GÜNDEM

Kocaeli Büyükşehir’den selin izlerini silen yoğun mesai

Kocaeli’de sağanak yağışın neden olduğu sel ve dere taşkınlarının ardından başlatılan hasar giderme çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri; 800 personel, 345 araç ve ekipmanla selden etkilenen bölgelerde görev yapıyor.KOCAELİ (İGFA) - Kent genelinde etkili olan aşırı yağışlar, bazı bölgelerde su taşkınlarına ve altyapı hasarlarına neden olmuştu. Yağışın ardından sahaya çıkan Büyükşehir Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı A Takımı ekipleri, oluşan hasar ve yıkımları tespit ederek gerekli müdahalelere başladı. Çalışmalarla selin günlük yaşam ve ulaşım üzerindeki olumsuz etkilerinin gideriliyor. YOLLAR VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİ ONARILIYOR Sel sularının zarar verdiği yol kesimleri ve köprü geçişlerinde bakım ve onarım çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda ekipler, ulaşım güvenliğini etkileyebilecek hasarların giderilmesi için gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyor. Yağış nedeniyle oluşan tahribatın giderilmesiyle birlikte yolların yeniden güvenli şekilde kullanılabilmesi sağlanıyor. Çalışmalar yalnızca yollarla sınırlı kalmıyor. Yağmur suyunun tahliyesini sağlayan kanallar ve yol kenarlarındaki V kanalları da ekipler tarafından temizleniyor. Sel sularının taşıdığı malzemeler nedeniyle tıkanan veya zarar gören noktalarda temizlik ve onarım çalışmaları yapılıyor. Yağmur suyu kanallarının açık tutulması, suyun yol yüzeyinde birikmesinin ve altyapıda yeni sorunlar yaşanmasının önlenmesi açısından önem taşıyor. Bu kapsamda ekipler, tespit edilen hasarlı noktalarda çalışmalarını sürdürerek yağış sonrası oluşan olumsuzlukları gidermeye çalışıyor. HASAR TESPİTİNİN ARDINDAN HIZLI MÜDAHALE Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri, sahada yapılan incelemeler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Yol ve altyapıdaki hasarların giderilmesi, su tahliye sistemlerinin yeniden işler hale getirilmesi ve ulaşımın güvenli şekilde devam etmesi için temizlik ve onarım çalışmalarına devam ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir’den selin izlerini silen yoğun mesai
Paylaş:

Kocaeli’de sağanak yağışın neden olduğu sel ve dere taşkınlarının ardından başlatılan hasar giderme çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri; 800 personel, 345 araç ve ekipmanla selden etkilenen bölgelerde görev yapıyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kent genelinde etkili olan aşırı yağışlar, bazı bölgelerde su taşkınlarına ve altyapı hasarlarına neden olmuştu. Yağışın ardından sahaya çıkan Büyükşehir Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı A Takımı ekipleri, oluşan hasar ve yıkımları tespit ederek gerekli müdahalelere başladı. Çalışmalarla selin günlük yaşam ve ulaşım üzerindeki olumsuz etkilerinin gideriliyor.

YOLLAR VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİ ONARILIYOR

Sel sularının zarar verdiği yol kesimleri ve köprü geçişlerinde bakım ve onarım çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda ekipler, ulaşım güvenliğini etkileyebilecek hasarların giderilmesi için gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyor. Yağış nedeniyle oluşan tahribatın giderilmesiyle birlikte yolların yeniden güvenli şekilde kullanılabilmesi sağlanıyor.

Çalışmalar yalnızca yollarla sınırlı kalmıyor. Yağmur suyunun tahliyesini sağlayan kanallar ve yol kenarlarındaki V kanalları da ekipler tarafından temizleniyor. Sel sularının taşıdığı malzemeler nedeniyle tıkanan veya zarar gören noktalarda temizlik ve onarım çalışmaları yapılıyor. Yağmur suyu kanallarının açık tutulması, suyun yol yüzeyinde birikmesinin ve altyapıda yeni sorunlar yaşanmasının önlenmesi açısından önem taşıyor. Bu kapsamda ekipler, tespit edilen hasarlı noktalarda çalışmalarını sürdürerek yağış sonrası oluşan olumsuzlukları gidermeye çalışıyor.

HASAR TESPİTİNİN ARDINDAN HIZLI MÜDAHALE

Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri, sahada yapılan incelemeler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Yol ve altyapıdaki hasarların giderilmesi, su tahliye sistemlerinin yeniden işler hale getirilmesi ve ulaşımın güvenli şekilde devam etmesi için temizlik ve onarım çalışmalarına devam ediliyor.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet