Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
SİYASET

Kıratlı, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

AK Parti Mersin Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde meydana gelen heyelanın ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Kıratlı, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Paylaş:

AKDENİZ POSTASI

Mahalle halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Kıratlı, mağdur olan vatandaşların zararlarının en kısa sürede karşılanacağını söyledi.
Beraberinde ilçe yöneticileriyle birlikte heyelanın yaşandığı bölgede inceleme yapan Kıratlı, ekiplerin hızlı bir şekilde çalışma başlattığını belirtti. Geçtiğimiz ay Mersin’de meydana gelen sel felaketinde mağduriyetlerin giderildiğini hatırlatan Kıratlı, heyelan afetinde de kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade etti.

AFAD ve ilgili tüm ekipler sahada
Heyelanın meydana geldiği ilk andan itibaren başta AFAD olmak üzere tüm ekiplerin sahada olduğunu vurgulayan Kıratlı, "Yaklaşık 5 gün süren aşırı yağışların ardından Fındıkpınarı Mahallemizin belirli bir bölgesinde üzücü bir olay meydana gelmiştir. Yaşanan heyelan afetinin ardından ekiplerimiz bölgede hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir ve gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Yapılan ilk incelemede yaklaşık 50 dönümlük bir alanda 65 evin zarar gördüğü, bu sayının detaylı incelemelerle değişiklik gösterebileceği değerlendirilmektedir. Afetten etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyorum" dedi.

"Yaralar hızlı bir şekilde sarılacak"
Can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Kıratlı, "Yağışların durması ve heyelanın tamamen sona ermesinin ardından nihai rapor hazırlanacak, evleri ve eşyaları zarar gören vatandaşlarımızın yaraları en hızlı şekilde sarılacaktır. Bu konuda ekiplerimiz seferber olmuş durumdadır. En büyük tesellimiz can kaybı ve yaralanmanın yaşanmamış olmasıdır. Vatandaşımız müsterih olsun. Devletimiz dün olduğu gibi bugün de vatandaşının yanındadır" diye konuştu.

Sel mağdurlarına 8,5 milyon TL ödeme yapıldı
Geçtiğimiz ay Mersin’de meydana gelen sel felaketinin ardından mağdur olan vatandaşlara 8,5 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Kıratlı, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde deprem bölgesinde 455 bin konutu kısa sürede nasıl tamamladıysak, Mersin’de meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşın zararını giderdiysek, bu afetten etkilenen vatandaşlarımızın da yaralarını hep birlikte saracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın; biz her zaman milletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet