Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:18
Advert

Karan:  “Anamur’da Hal Kompleksi için çalışmalar başladı”

Anamur için bir ihtiyaç haline gelen, Toptancı Sebze ve Meyve Hal Kompleksi için çalışmalar başladı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 20-09-2023 13:06
Karan:  “Anamur’da Hal Kompleksi için çalışmalar başladı”

Havva Ulu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kalınören mahallesinde yapımına başlanan Anamur Hal Kompleksi 153457,62 m2 alan üzerine inşa edilecek ve 163 adet dükkândan oluşacak.

Mersin Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan, kendine has özellikleri olan ve katma değeri yüksek tarımsal ürünleri bünyesinde barındıran Anamur’un modern bir hale ihtiyacı olduğunu söyledi.

1955 Yılında Yapılmış olan Anamur’u ömrünü tamamladı

Mersin Büyükşehir  Belediye Meclis Üyesi ve  Koordinatörü  Erdal Karan, Anamur Halinin 1955  yılında  yapıldığını,  ilçede tarım  sektörünün  her geçen yıl geliştiğini  bu nedenle,68  yıllık   halinde yetersiz kaldığını  belirterek, “ Üç buçuk yıldır,  yer tahsisi  yapılmadığı için  yeni hal kompleksi  inşaatına  başlayamadık. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, “ Hal konusunu ”büyükşehir meclis toplantılarına defalarca gündeme getirdi. İktidar mensubu büyükşehir meclis üyelerine, “gelin destek verin yer tahsisini çözelim” dedi, sonuç alamadı.

3,5 yıl önce müracaatı yapılmıştı. Çok mesafe alınabilirdi. Yani 3,5 yıl önce başlanacak inşaat, 3,5 yıl sonra başlamış olacak.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna ve ekibinin girişimleri sonucu yer tahsisi yapıldı. Oda Başkanı Mehmet Tuna’nın şahsında tüm yönetimine teşekkür ederim.

Projesi 3,5 yıl önce hazırlanan o dönemde 57 trilyona mal olacaktı.  Yer tahsisi yapılmayan halin bugünkü maliyeti 440 trilyonu bulacak. Bu para hepimizin cebinden çıkıyor, yazık değil mi.  Bunu Anamur halkının bilmesini istiyorum.

Hizmet eden hangi siyasi görüşten olursa olsun, yeter ki hizmet getirsin. Biz takdir etmesini biliriz. Bizim için önce hizmet sonra siyaset.” Diye konuştu.

Anamur katma değeri yüksek tarımsal ürünler üreten bir ilçe.

20 bin dönüm çilek,35 bin dönüm muz  üretimiyle, Anamur’da katma değeri yüksek çeşidi çok tarımsal ürünler yetiştiğini kaydeden Erdal Karan,” Anamur ekonomisi içinde önemli bir yer tutan tarım sektörü, kent ve ülke ekonomisine katkısı oldukça yüksek.

Halkın, gelir kaynağı muz, çilek ve diğer tarımsal üretimden sağlıyor, kendine has özelliği olan bir ilçe. Muz ve Çilek Üretiminin yanı sıra her geçen yıl artan tropikal meyve çeşitliliği ile adından söz ettiren bir  ilçe   olarak, merdiven altı paketlemeden  kurtulup modern bir hale  kavuşması kaçınılmaz” dedi.

Zemin çalışmaları devam ettiğini de belirten CHP’li Erdal  Karan,

“Talebimiz doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tarafımıza 152 bin 578 dekarlık alan tahsis edildi.

Avan projesini zaten hazırlamıştık. Kalınören Hal Tesisi Projede, sandık depolama alanı, ticari alan, idari binalar yapılacak. Anamur’a yakışır, ihtiyacını karşılayacak modern bir hal yapacağız yaklaşık 5,5 ay civarında hafriyat işi sürecek. Akabinde hemen üst yapıya geçeceğiz.” Diye konuştu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi