Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 17:50
Advert

Karaduvar Balık Festivali heyecanı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Karaduvar Balık Festivali', bu yıl 21-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 28-09-2023 08:33
Karaduvar Balık Festivali heyecanı

AKDENİZ POSTASI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Karaduvar Balık Festivali', bu yıl 21-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtım toplantısında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2019 yılında ilki gerçekleştirilen festivalle, ilçede kültür ve sanat alanında büyük bir boşluğun doldurulduğunu söyledi. Mersin'in, Türkiye'nin en uzun ve önemli sahillerine sahip bir kenti olduğunu vurgulayan Gültak, ancak bu festivale kadar Mersin'de denizle, balıkla ilgili hiçbir etkinliğin yapıldığını ifade etti.

"Karaduvar, Türkiye'nin en güzel balıkçı kasabalarından biri"
Karaduvar'ın, Türkiye'nin en güzel balıkçı kasabalarından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Gültak, "Ben bu bölgenin insanıyım. Mersin festivallere, fuarlara çok yakın bir şehirdir. Bir dönemin İzmir fuarlarından sonra Türkiye'nin en büyük fuarı Mersin'de olurdu. Bunlar unutuldu tabi ama biz bu şehrin kodlarını biliyoruz. Bu şehrin yerlisiyiz. Neye nasıl tepki vereceğini biliyoruz. Dolayısıyla bu festivalin ilkini 2019 yılında yaptık. Gördük ki, bayağı bir ilgi gördü. Umduğumuzdan fazla bir katılım oldu ve arkası geldi. Geçen yıl 100 binin üzerinde insanı ağırladık. Türkiye'nin bir çok bölgesinden gelenler oldu, bölgemizdeki tüm oteller doldu. Dolayısıyla amacına ulaştı" dedi.
Yapılan işin eğer kente katkısı varsa, tanıtımını sağlıyor ve marka değerini yükseltebiliyorsa o zaman o işin bir anlamı olacağını dile getiren Gültak, "Dolayısıyla artık balık festivali, Karaduvar'ı, Akdeniz'i, Mersin'i aşmış bir festivaldir. Farklı bölgelerden, farklı insanlar geliyor. Baktığınızda bu şekilde balık festivali yapan yer de yok. Bu içerikte bir festival de yok. Dolayısıyla bunu da biz ilk kez yapmayı başardık. Festivalin her geçen gün içeriği de değişiyor. Deniz oyunları, su sporları, balık tutma yarışları, çocukların eğlence alanları ve bir çok etkinlik festivalde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

"Artık Akdeniz'de kavga-gürültü yok, ayrımcılık yok"
Akdeniz'in artık kültürü ile sanatı ile sporu ile gençleriyle ve kadınlarıyla ön plana çıkmaya başladığını kaydeden Gültak, "Eğer bir şehirde sanattan, kültürden ve spordan bahsediyorsanız o şehirde huzurdan, sevgiden, muhabbetten, aşktan da bahsediyorsunuz demektir. İşte biz bunu Akdeniz'de sağladık. Artık Akdeniz'de bunlar konuşuluyor. Artık Akdeniz'de kavga-gürültü yok, ayrımcılık yok. İşte Karaduvar'da bunlardan bir tanesi. İki sözümüz vardı. Üzüm dedik, gül dedik. Gülü de inşallah yapacağız. Üzüm festivalinin de ikincisini yaptık. Artık Esenli'yi Türkiye'de tanınıyor. Bölgedeki üzüm fiyatları tavan yaptı. İşte festival dediğiniz böyle bir şey olmalı. Kesme gülde Türkiye'de ilk sıralarda Mersin. Bunu da tanıtacağız Türkiye'ye inşallah" diye konuştu.
Bu yılki Karaduvar Balık Festivali'nin yerini biraz daha doğuya doğru kaydırdıklarını söyleyen Başkan Gültak, "23 dönümlük bir alan burası. Burada çok güzel bir park yaptık. Gerçekten gurur duyuyoruz. Akdeniz, burada denizle buluşuyor. İnsanlar buraya dinlenmeye, piknik yapmaya geliyor. Festivali de bu alanda yapacağız. Bu festivalde farklı etkinliklerle birlikte sanatçılarımız da olacak. O kadar çok kalabalık katılıyor ki, artık ben bu festivalden korkuyorum. Geçen yıl 100 bin kişiyi görünce korkuyorsunuz ister istemez. Bu kadar insanı ağırlamak, mutlu etmek o kadar kolay değil. Festivalimiz çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Bu yıl çok daha fazla insanı ağırlayacağımızı düşünüyorum. Tüm Mersinlileri festivalimize bekliyorum" şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi