Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
01 MAYIS Çarşamba 20:21
Advert

Kadınlara yönelik farkındalık etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ çerçevesinde ilçe belediyeleri, Mersin Barosu, üretici kadınlar ve kentteki kadın dernekleriyle birlikte Yoğurt Pazarında farkındalık etkinliği düzenlendi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 28-11-2023 08:22
Kadınlara yönelik farkındalık etkinliği

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ çerçevesinde ilçe belediyeleri, Mersin Barosu, üretici kadınlar ve kentteki kadın dernekleriyle birlikte Yoğurt Pazarında farkındalık etkinliği düzenlendi.
Bilgilendirme ve birlik olma amacıyla açılan stantlarda, kadınlara şiddetten korunmak için neler yapabilecekleri, kimlerden destek alabilecekleri ve psikolojik olarak bu durumla nasıl başa çıkabilecekleri anlatılırken, üretici kadınların el emeği ürünleri de sergilendi.

“Kadınların sesini duyurmak için farkındalık oluşturduk”
Etkinliği, kadın çalışmalarıyla ilgilenen paydaşların katılımıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, kadınlara bilgilendirme broşürünün yanı sıra, eğitim materyalleri de dağıttıklarını kaydetti. Kadınlarla birebir konuşma fırsatı bulduklarını da kaydeden Sahil, hem daha fazla kadına ulaşmak hem de kadınların sesini duyurmak için farkındalık oluşturduklarını aktardı.
Büyükşehir Belediyesinin kadınlarla ilgili uygulamalarına da değinen Sahil, “Hem otogarda hem de çarşı merkezinde kadın danışma merkezimiz var. Şiddetin herhangi türüne maruz kalan kadınlar, bu konuda bize gelebilirler. Ayrıca bir de kadın sığınma evimiz var. Kalacak yeri olmayan kadınlar, bu sığınma evlerinde belli bir süre kalabiliyor ve biz bu süreçte kendisine eğitim, sağlık, sosyal yardım ve hukuki yönlendirmeler konusunda destekte bulunuyoruz” dedi.

Büyükşehir tarafından kadınlara psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor
Büyükşehir Belediyesinin yıl boyunca kadının her konuda yanında olduğunu söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinde görevli psikolog Nazlı Cemre Dursun, kadınlara gönülden destek olduklarının altını çizdi. Hem psikolojik, hem de sosyal anlamda hizmetler verdiklerini belirten Dursun, hizmetlerin tanıtımı için 25 Kasım’ın önemli olduğunu vurgulayarak, her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyledi.
Kadın Danışma Merkezinin haftanın her günü faaliyette olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinde görevli psikolog Deniz Liman Boğa ise “Bir kadın bir problemle ilgili bize her zaman ulaşabiliyor ve onu gerek belediyenin birimlerine, gerek dış birimlere yönlendirerek ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kadını güçlendirmek için psikolojik danışmanlık hizmetleri de veriyoruz. Özellikle şiddete maruz kalan kadına ve maruz kalmasa bile gelmek isteyen her kadına kapımız açık. Bununla birlikte kadınlara sunduğumuz diğer sosyal hizmetlerimiz var. Üretici kadın stantlarımız ile kadını ekonomik olarak güçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü kadını ekonomik olarak güçlendirdiğimiz zaman, kadının şiddetten kaçma gücü daha fazla oluyor” ifadelerini kullandı.

Kadınlar, cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele için bir araya geldiler
Günebakan Kadın Derneği faaliyetlerini yürüten Zübeyde Akpınar da etkinliği hem kadın dernekleri hem Büyükşehir Belediyesi hem de üretici kadınlarla birlikte yürüttüklerini söyledi. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden Akpınar, “Bu elbette sadece bireysel bir sorun değil. Şiddetin temelinde yatan toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle de mücadele etmek gerekir. Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliğini yakalamadan, şiddete karşı bir şey yapamayız. 25 Kasım bir fırsat. Toplumda eşitlik mücadelesini, kadına yönelik şiddeti önlemek ve farkındalık oluşturmak için bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
Etkinlikte, üretici kadın stantları yer aldı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi