Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:49
Advert

Kadın muhtar adayları göreve hazır

Mersin’in Mut ilçesinde 28 Mart'ta yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçiminde mahalle muhtarlıklarına aday olan kadınlar basınla bir araya geldi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 07-10-2023 06:46
Kadın muhtar adayları göreve hazır

AKDENİZ POSTASI

Mersin’in Mut ilçesinde 28 Mart'ta yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçiminde mahalle muhtarlıklarına aday olan kadınlar basınla bir araya geldi. Kadın muhtar adayları 'artık biz de varız' diyerek hedeflerini anlattılar.
Mut ilçesindeki farklı mahallelerden 28 Mart'ta yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçiminde yarışacak olan kadın adaylar ortak açıklamada bulundu. Kadın adaylar, ilçeye artık kadın eli değmesi gerektiğini ifade ederek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkı vermiş ama ne yazık ki kadınlar hep seçen insanlar olarak kalıyor. Bu sefer ‘biz de varız’ dedik. Biz bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. Bunun için kadınlar olarak birbirimize destek veriyoruz" dediler.

“Artık biz perdenin önüne geçmek istiyoruz”
Tuğrul Mahallesi muhtar adayı Fatma Ayan, köylüleri daha iyi bir ortamda yaşatmak ve hizmet hedeflediği için aday olduğunu belirterek, “5 Aralık 1934’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize çok büyük bir hediye bağışlamış. Kadınlara, yani bizlere seçme ve seçilme hakkını vermiş ve şimdiye kadar biz kadınlar hep erkeklerin arkasında onların destekçisi olduk. Onların bir yere gelmelerinde bir yardımcı olarak perdenin arkasında kaldık. Artık biz perdenin önüne geçmek istiyoruz” diye konuştu.
Pınarbaşı Mahallesi muhtar adayı Ayşe Uğur da mahallesine bir kadın elinin değmesi gerektiği için aday olduğunu kaydetti. Meydan Mahallesi muhtar adayı Duygu Demir Can ise, “Mahalleme daha iyi hizmet verebilmem için mahallenin sakini değil sahibi olmak için adayım” ifadelerini kullandı.
Kadın muhtar adaylarının isimleri ise şu şekilde: Mükerrem Güven (Deveci Mahallesi), Sevil Özay (Kumaçukuru Mahallesi), Esma Akdağ (Kültür Mahallesi), Duygu Demir Can (Meydan Mahallesi), Semra Çetin (Meydan Mahallesi), Ayşe Uğur (Pınarbaşı Mahallesi), Fatma Ayan (Tuğrul Mahallesi)

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi