Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
ÇEVRE

Jandarma, yangınlara karşı ormanları havadan ve karadan denetliyor

Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaz sezonunda muhtemel orman yangınlarına karşı 'havadan ve karadan' denetim gerçekleştiriyor.

Jandarma, yangınlara karşı ormanları havadan ve karadan denetliyor
Paylaş:

AKDENİZ POSTASI

Ekipler, ulaşılması güç noktaları dron kullanarak kontrol ediyor.
Jandarma ekipleri ormanlık alanlarda meydana gelen yangınları önlemek amacıyla havadan ve karadan denetimlerini sürdürüyor. Asayiş timlerinin katılımıyla kara yoluyla ulaşılan noktalarda devriye görevi yürüten ekipler, ulaşılması güç noktaları ise dron kullanarak kontrol ediyor. Jandarma ekipleri, oluşturduğu noktalarda ise araçları ve sürücüleri kontrol ederken, sürücüleri orman yangınlarına karşı uyarıyor. Ayrıca mahallelerden yapılan anonslarla ormanlık alanlara girişin, ateş yakmanın ve kamp yapılmasının yasak olduğu hatırlatılarak, bu tür faaliyetlerde bulunan şahıslarla karşılaşılması durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verilmesi konusunda vatandaşlar uyarılıyor.
İl Jandarma Komutanlığının denetimleri aralıksız sürdüreceği bildirildi.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇEVRE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet