Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 03:25
Advert

İrde: "Prestij Caddeleri projesinde ilk etap eylül ayı başında bitiyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Tarsus'ta devam eden Prestij Caddeleri projesinde ilk etabın eylül ayı başında, diğer etapların ise kademeli bir şekilde yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 26-08-2023 07:09
İrde:

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Tarsus'ta devam eden Prestij Caddeleri projesinde ilk etabın eylül ayı başında, diğer etapların ise kademeli bir şekilde yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi.
Tarık İrde, Tarsus’ta yapımı sürdürülen ve toplamda 7 kilometreyi bulan Prestij Caddeleri projesi ile yapımı tamamlanan projeler hakkında düzenlenen toplantıda gazetecileri, STK temsilcilerini ve Tarsus kent dinamiklerini bilgilendirdi. Toplantıda İrde’ye, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik ve Muhtarlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy’da eşlik etti. Tarsus Prestij Caddeleri projesinin 17 Temmuz tarihinde başladığını ve İsmet Paşa Bulvarı, Adana Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Kardeş Şehir Lengen Bulvarı, Muvaffak Uygur Caddesi, Atatürk Caddesi, Cengiz Topel Caddesi ve Alpaslan Türkeş Bulvarı’nda düzenlemeler yapıldığını söyleyen İrde, “Amacımız, Tarsus'un kent merkezinde yer alan bu caddelerin yapısında bulunan fiziksel ve işlevsel görsel bozuklukların rehabilitasyonunu sağlamak ve kullanım kalitesini arttırmak” dedi.
Bu işlemleri yaparken yolun alt ve üst yapısını yenilediklerini aktaran İrde, “Yıpranmış yolları standart ölçülere getirilerek yaya kaldırımı ve döşeme kaplamaları yeniliyoruz. Yeni kent mobilyaları, çöp kutuları ve peyzaj alanlarını değiştiriyoruz. En önemlisi güzergâhtaki eski elektrik direkleri yenileniyor ve şehrin silüetini bozan havai elektrik hatları yer altına alınıyor. Yeni aydınlatma direkleri de yapılarak duraklarda modern görünüme kavuşacak şekilde düzenleme yapıyoruz” diye konuştu.

"İlk etap eylül ayı başında bitecek"
İrde, proje çerçevesinde yaklaşık 45 bin ton sıcak-soğuk karışım imalat asfalt ve üst yapı işinin yapılacağını, bunun yanı sıra 19 bin 500 metrekare border, 33 bin 500 metrekare doğal malzemeden bazalt kaplama, 40 bin metre yeni elektrik kablosu ve 500 tane de aydınlatma direğinin yenileneceğini kaydetti. İrde, çalışmalarda ilk etabın eylül ayı başında, diğer etapların ise kademeli bir şekilde yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Çalışmalar esnasında sık sık altyapı sorunları ile karşılaştıklarına dikkat çeken İrde, “İnternet olsun, telefon olsun, elektrik olsun, bu altyapılar yani yolun hemen 10-20 santimetre altında, bunlarla karşılaştığımız anda ilgili kurumların gelip bunu onarması ya da deplase etmesini bekliyoruz. Ayrıca çalışmaları yürütürken Tarsus’un tarihi, kadim ve neredeyse tamamı sit alanı olarak ilan edilmiş bir kent olduğunu asla unutmuyor, bu özenle ve dikkatle çalışıyoruz. Yani tabaka tabaka, yavaş yavaş aşağıya iniyoruz. Birdenbire kazıyı yapamıyoruz. Bu da bizi daha itinalı çalışmanın getirdiği bir sürece itiyor. Bu anlamda çalışmalarımız olağanca hızı ile devam ediyor” ifadelerini kulandı.
Eski Şelale Oteli’nin olduğu yerde geçen yıl yarışma projesi olarak hayata geçirilen Şelale Etkinlik ve Yaşam Merkezi projesinden de söz eden İrde, “Burada 10 bin 500 metrekare alan üzerinde 500 kişilik çok amaçlı salon olacak. Bu salon nikah ve diğer etkinlikler için de kullanılacak. Ayrıca 200 kişilik restoran, yetişkin ve çocuk havuzları, satış birimleri, sahne, özel etkinliklerin yapılabileceği açık etkinlik alanlarının olduğu çok güzel bir kompleks yapacağız. Bu projemizin de önümüzdeki günlerde ihalesini yapıyoruz ve en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

"Kültür Park Kafeyi yeniden revize ediyoruz"
Büyükşehir Belediyesinin Tarsus'un kent merkezinde yer alan Kültür Park ve hemen yanı başında olan Sanat Sokağı ile ilgili projesinden de bahsede İrde, projenin 32 bin metrekarelik Kültür Park arazisi içerisinde ve yanındaki 290 metrelik Kültür Sanat Caddesi üzerinde yapılacağını dile getirdi. İrde, “Bu projenin içerisinde 2 bin metrekarelik alan üzerinde açık sinema alanı ve çim amfi ile birlikte etkinlikler de yapılabilecek ve yine bu Kültür Park içerisinde eskiden yer alan su kanalı modern bir tasarım diliyle tekrar canlandırılacak. Engelli vatandaşlarımızın da tam erişiminin olabileceği bir park hedefledik. Yine mevcutta yer alan havuzun biyolojik gölete dönüştürülmesi, restoranının revizyonu yapılarak daha kullanışlı ve etkin kullanılması hedeflenmiştir. Şu anda atıl durumda bulunan Kültür Park Kafe’de tekrar revize edilerek Tarsus kent hayatına kazandırarak çok şık ve güzel bir yapı olarak tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye olarak Tarsus’un 'Tarihi Kent Merkezi Canlandırma ve Koruma Stratejisi' başlıklı bir hedefleri olduğunu da aktaran İrde, “Burada Tarsus'un çok katmanlı tarihi yapısında, farklı dönemlerde gerçekleşmiş olan kültürel ve ekonomik kent yaşantısının, Tarsus'un yapılı çevresine ve sosyokültürel yaşamına yansımış olduğunu görüyoruz. Tarihi Kent Merkezi olarak belirlediğimiz alana yaklaşık 20 ayrı proje paketi düşünüyoruz. Bunu yaparken, başta Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Müzesi, Mersin ve Tarsus Üniversiteleri ve kentin STK'ları ile birlikte hareket etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi