Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:27
Advert

‘İklim Eğitimi ve İklim Diyaloğu Güçlendirme Projesi' açılış toplantısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kardeş kenti Almanya’nın Oberhausen Belediyesi iş birliğinde yürütülecek olan ‘İklim Eğitimi ve İklim Diyaloğu Güçlendirme Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 28-02-2024 07:19
‘İklim Eğitimi ve İklim Diyaloğu Güçlendirme Projesi' açılış toplantısı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kardeş kenti Almanya’nın Oberhausen Belediyesi iş birliğinde yürütülecek olan ‘İklim Eğitimi ve İklim Diyaloğu Güçlendirme Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, iklim krizinin getirmiş olduğu problemler ve yaşanan iklim değişikliklerinin önüne geçilmesi için yapılması gereken konular ele alındı.
Oberhausen Belediyesini temsilen 6 kişilik ekibin katıldığı toplantı, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. İklim ve çevre konusunda hem yerel, hem de uluslararası yönetimlere yoğun sorumluluk düştüğünün ve paydaşların iş birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, Oberhausen’dan gelen temsilcilere Mersin Büyükşehir Belediyesinin iklim ve çevre ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu proje ve çalışmalardan bahsedilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Oberhausen Belediyesi temsilcileri, Türkiye’nin en büyük planetaryumlarından birine de ev sahipliği yapan Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni de ziyaret etti.
Etkinlik bitiminde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Oberhausen Belediyesinin kardeş şehir ilan edilmesinin ‘20. yıl dönümü’ kutlandı. 20. yıla özel pasta kesilen etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de yer alarak, Oberhausen’dan gelen temsilcilere hediyelerini takdim etti.
“İklim değişiklikleri ve iklimin korunması ile ilgili bilgi paylaşacağız”
Almanya’nın Oberhausen kentinden Oberhausen Belediyesini temsilen 6 kişilik bir ekiple toplantı yaptıklarını kaydeden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ile Afet İşleri Dairesi Başkanı Kemal Zorlu, etkinliğin 3 gün süreceğini dile getirdi. Projenin Oberhausen Belediyesi ile ortak bir şekilde yürütüldüğünü dile getiren Zorlu, “Projenin amacı, hem Mersin Büyükşehir Belediyesinde, hem de Oberhausen’da iklimin korunması, iklim değişiklikleri ile ilgili uyum ve azaltım çalışmaları hakkında birbirimize bilgi aktarmaktan oluşuyor. Bizler burada yapmış olduğumuz çalışmaları, onlar da kendi yaptığı çalışmaları bize aktaracaklar. Aynı zamanda iklim konusundaki eğitimlerin nasıl yapılacağına dair de bilgi paylaşacağız” dedi.
İklim ve çevre ile ilgili çalışmaları, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi ile birlikte bir adım daha ileri taşıdıklarını da aktaran Zorlu, merkezin açıldığı günden bu yana çoğunluğu 6 ile 14 yaş arası çocuklardan oluşan 45 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini de sözlerine ekledi.
“Uluslararası ilişkilerimizi daha da iyi noktalara taşıyacağız”
Oberahusen’dan gelen ekibin Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni de incelediğini dile getiren Zorlu, “Onlar burayı gezmekten çok memnun oldular. Almanya'da böyle bir merkezin bulunmadığını ve burayı gıpta ile gezdiklerini ifade ettiler. Böyle bir şeye öncülük etmek de, bizler için oldukça mutluluk verici bir duygu” şeklinde konuştu.
Uluslararası ilişkileri daha da geliştirmek için, belediye ve kurumlarla ortak birçok projeyi yürüttüklerini söyleyen Zorlu, “Daha önce de bir proje kapsamında merkezimizi Almanya'dan ziyaret eden bir ekip oldu. Yakın zamanda biz de bir ekip olarak Oberhausen’ı ziyaret ederek, onların yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Böylece uluslararası ilişkilerimizi daha iyi noktaya taşımış olacağız. Bu yürütülen çalışmaların bir amacı da, burada vermek istediğimiz eğitimleri vermek ve iyi uygulama örneklerini diğer alanlara taşımak. Böylelikle karşılıklı olarak bilgi aktarma ve diyalog sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi