Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
ASAYİŞ

İki işletmenin ürününde tek tırnaklı eti tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığınca yayımlanan taklit ve tağşiş listesinde, Mersin'de faaliyet gösteren iki işletmenin ürününde tek tırnaklı eti tespit edildiği bildirildi.

İki işletmenin ürününde tek tırnaklı eti tespit edildi
Paylaş:

AKDENİZ POSTASI
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapılan ürünlere ilişkin listeyi kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Bakanlığın 20 Ağustos 2026 tarihli güncel listesinde Mersin'in Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren iki işletme de yer aldı.
Listede yer alan bilgilere göre, Saray Yemekçilik İç-Feridun İnce tarafından satışa sunulan ‘Kıyma Kavurma' ürününde tek tırnaklı eti tespit edildi. Ürüne ilişkin tespit tarihinin 15 Haziran 2026 olduğu belirtildi.
Aynı ilçede faaliyet gösteren Gözde Tantuni-Rahime Şengül tarafından satışa sunulan ‘Et Tantuni (Pişmiş Kırmızı Et)' ürününde de tek tırnaklı eti tespit edildiği bildirildi. Bu ürüne ilişkin tespitin ise 10 Haziran 2026 tarihinde yapıldığı kaydedildi.
Bakanlığın kamuoyuna açıkladığı listede her iki işletmeye ilişkin uygunsuzluk ‘Tek Tırnaklı Eti Tespiti' olarak yer aldı.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet