Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 21:20
Advert

Gülnar'da 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolu genişletiliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Gülnar ilçesinde 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolu üzerinde yol genişletme çalışması gerçekleştirdi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 04-04-2024 11:03
Gülnar'da 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolu genişletiliyor

AKDENİZ POSTASI
Kullanım ömrünü tamamlayan ve işlevsiz hale gelen yollarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesine bağlı Kavakoluğu, Çavuşlu, Dedeler, Korucuk, Ulupınar, Hırmanlı, Yeşilovacık ve Tepeköy olmak üzere 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda çalışma gerçekleştirdi. Çalışmalar öncesinde oldukça dar ve virajlı olan yolda genişletme çalışmalarının sonuna gelen ekipler, 3 kilometrelik alan boyunca sarp ve dik kayalıkları iş makineleri ile kırarak yolu genişletti. 29 kilometrelik bir alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk etap çalışmaları kapsamında 10 kilometrelik bir alanda yol çalışmasını tamamlayarak yolu yeni biçimiyle 2024 yılı içerisinde vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor.

“İlk etapta grup yolumuzun 10 kilometrelik kısmını tamamlayacağız”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Gülnar’da 416 kilometrelik bir yol ağından sorumlu olduğunu ve sorumluluk alanındaki yolların yüzde 90’ında çalışmalarını tamamladığını ifade etti. 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolundaki çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirten Kandemir, “Bu grup yolumuz çok dar, trafik ve iş güvenliği anlamında oldukça tehlikeli bir yol. Grup yolumuzun 3 kilometrelik kayalık kısmını kırarak tamamladık. İlk etapta grup yolumuzun yaklaşık 10 kilometrelik kısmını tamamlayıp, bu yıl içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.

“Vatandaşların yaylaya çıkmalarını kolaylaştıracak bir yol olacak”
Gülnar’ın, Mersin’in en kırsal ilçelerinden bir tanesi olduğunu ve bunun en büyük sebeplerinden birinin de yol imkanları olduğunu belirten Kandemir, “Bizim sahil ile bağlantımız az olduğu için, yayla turizmimiz çok zayıf. Yeşilovacık ve Büyükeceli’nin özellikle son yıllarda büyük bir nüfus potansiyeline sahip olması dolayısıyla, yayla turizminin gelişmesi için bu yolları yapıyoruz. Sahilimizde yaklaşık 35 bin civarında bir nüfus var. Vatandaşların yaylaya çıkmaları konusunda, çok kolaylık sağlayacak bir yol olacak” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız artık daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecek
Korucuk Mahalle Muhtarı Ali Güneş de söz konusu grup yolunun daha önce çok dar ve virajlı olduğunu söyleyerek, “Yolumuz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer sayesinde yapıldı. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Daha önce yolumuzun kötü olması sebebiyle, ölümlü kazalar yaşandı. Bu yolun genişletilmesi ve iyileştirmesi sayesinde, vatandaşlarımız artık daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecek” sözlerine yer verdi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi