Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 07:23
Advert

Gri Traverten Nerelerde Kullanılır?

Sıcak su kaynaklarında bulunan kalsiyum karbonat birleşimi ile oluşan kayaçlara traverten adı verilir. Gri traverten incelendiğinde yeraltında oluşan gözenekli kayaçlar oldukları görülebilir.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-04-2024 08:25   Güncelleme : 05-04-2024 12:22
Gri Traverten Nerelerde Kullanılır?

Sıcak su kaynaklarında bulunan kalsiyum karbonat birleşimi ile oluşan kayaçlara traverten adı verilir. Gri traverten incelendiğinde yeraltında oluşan gözenekli kayaçlar oldukları görülebilir. Türkiye’de dünyaca ünlü traverten kaynakları yer alır. Bunlar arasında bulunan Pamukkale her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilir.
Doğanın içinden gelen traverten yaşam alanlarına değer katar. Geçmişten günümüze gelen pek çok tarihi eserde travertenin yapı malzemesi olarak kullanıldığı görülür. Mermerden daha yumuşak bir yapıya sahip olan gri traverten kolay işlenebilir. Doğal bir taş olması ile de iç mekanlarda olduğu gibi dış mekanlarda da kullanılır.

Gri Traverten Nerelerde Kullanılır?

Gri traverten mermer kullanım alanları incelendiğinde oldukça geniş kullanım alanı olduğu görülür. Hafif yapıya sahip olan traverten taşı binaların dış cephelerinde kaplama malzemesi olarak kullanılır ve binaya yük getirmez. Tarihi ve doğal bir atmosfer oluşturulmak istendiğinde traverten mermer taşı kullanılır. Traverten geniş renk yelpazesine sahip olması ile her dekorasyonda kendine yer bulabilir. Bunun yanında gri renk koyu ve açık renkler ile tam uyum sağlaması ile son yılların en gözde rengidir. Gri traverten kullanım alanları arasında şunlar bulunur:

•Bina iç ve dış cephe kaplamaları
•Lavabo, küvet, duş teknesi, hamam kurnası yapımında
•Süs eşyaları yapımında
•Merdiven basamağı ve zemin kaplamalarında
•Masa, sehpa yapımında

Gri Traverten Fiyatları

Gri traverten mermer, kullanıldığı yaşam alanlarının şık ve estetik görünmesini sağlar. Antibakteriyel, darbelere karşı dayanıklı, leke tutmayan, kolay temizlenen yapısı ile gri travertenler oldukça kullanışlıdır. Soğuk, sıcak, yağış gibi atmosferik etkenler travertende aşınmaya neden olmaz.
Gri traverten fiyatları ve daha detaylı bilgi almak için DH Marble firmasının web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede firmanın ürünlerini inceleyebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi