Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
EKONOMİ

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere para cezası

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun 2022 yılının 7’nci toplantısında, tüketicilerin temel ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının tespiti amacıyla ulusal ve yerel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketler ile diğer işletmelere yönelik olarak Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin sonuçları görüşüldü.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere para cezası
Paylaş:

Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56 milyon 602 bin 168 lira 50 kuruş idari para cezası uygulandı.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu 2022 yılının 7'nci toplantısını gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı değerlendirilen aralarında ulusal marketlerin de bulunduğu 21 işletmeye toplam 9 milyon 403 bin 237 lira 50 kuruş idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Pandeminin başlangıcından itibaren süt ürünlerinden tahıl ürünlerine, bebek bezi ve mamasından temizlik ürünlerine, sebze ve meyveden ekmeğe, yangın ekipmanlarından KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığına, elektronik pazar yerlerinden araç stokçuluğuna varıncaya kadar binlerce işletme ve ürün denetlendi. Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56 milyon 602 bin 168 lira 50 kuruş idari para cezası uygulandı.

KAYNAK:İHA

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

sohbet