Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
30 NİSAN Salı 01:01
Advert

Erkan Toru CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı

Erkan Toru, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin milletvekili aday adaylığı başvurusu için Ankara’ya gidiyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 13-03-2023 14:41   Güncelleme : 13-03-2023 14:46
Erkan Toru CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı

Havva Ulu

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin milletvekili aday adaylığını duyuran Erkan Toru gazetemize açıklamalarda bulundu.

 “Artık, ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Türkiye’nin kökten bir değişime ihtiyacı var. Ben de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak bu amaçla yola çıktım ve 2023 seçimlerinde bu değişimin öncüsü olarak Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum" dedi.

ERKAN TORU ÖZGEÇMİŞ

15.03.1978 yılında Mersin’in Anamur ilçesinde doğdum. İlkokulu Anamur Atatürk ilkokulunda ortaokulu ise Anamur Lisesi Ortaokul bölümünde bitirdim. Lise öğrenimimi Sağlık Bakanlığına bağlı Keçiören Laboratuvar Sağlık Meslek Lisesi Laboratuvar bölümünde 1996 yılında tamamladım.2001 yılında Yüzüncüyıl Tatvan Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Bölümünde ardından Niğde Üniversitesi Aksaray Meslek Yüksekokulunda eğitimime devam ettim.    2007 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetiminde Lisans eğitimimi tamamladım. Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisansımı tamamladım. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık programını bitirdim Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümünde ikinci defa 2017 yılında lisans eğitimi aldım. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde lisans eğitimine başladım tayin olmam sebebiyle eğitimime ara verdim.

Çalışma hayatıma İstanbul’da özel sağlık kuruluşlarında başladım. 1998 yılında Ankara’ya taşınıp yine Ankara’da özel sağlık kuruluşlarında çalıştım.1999 yılında Ankara’da özel bir sağlık kuruluşuna kurucu ve ortak olarak çalışmaya devam ettim. 2001 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı’na bağlı sırasıyla Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi, Aksaray Devlet Hastanesi, Konya Seydişehir Devlet Hastanesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve şu anda ise Mersin Anamur Devlet Hastanesi’nde çalışmaktayım. 2008 yılında Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına Tesis Yönetimi ve Güvenliği Konusunda Proje Çalışması hazırladım.

Çalışma hayatım boyunca sendikal faaliyetlerde bulundum. 2001 yılında sendika üyeliği ile başlayıp 2014-2015 döneminde Tüm Sağlık-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyeliği, 2019 2021 yıllarında Anadolu Sağlık Sen Anamur Devlet Hastanesi işyeri temsilciliği yaptım. 2021 tarihinden itibaren Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Genel Sağlık-İş sendikasında Mersin Kurucu Yönetim Kuruluğu üyeliği 2023 yılında ise Mersin Genel Sağlık İş Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmekteyim.

Evli ve bir kız bir de erkek çocuk sahibiyim. Eşim Sağlık Bakanlığı Mersin Anamur Devlet Hastanesinde Diş Hekimi olarak çalışmaktadır.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi