Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:36
Advert

Düzenlenen 6. İncir Festivali yoğun ilgi gördü

Tarsus Belediyesince düzenlenen 6. İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe yoğun bir katılım gerçekleşirken, 'En iyi incir yetiştiriciliği' yarışması da büyük ilgi gördü.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-08-2023 08:31
Düzenlenen 6. İncir Festivali yoğun ilgi gördü

AKDENİZ POSTASI

Tarsus Belediyesince düzenlenen 6. İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe yoğun bir katılım gerçekleşirken, 'En iyi incir yetiştiriciliği' yarışması da büyük ilgi gördü.
Göçük Mahallesi'nde düzenlenen 6. İncir Festivalinde, coşku dolu anlar yaşandı. Tarsus Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, mahalle sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılandı. 'En iyi incir yetiştiriciliği' yarışması ise festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olurken, yarışmada başarılı olan üreticilere çeşitli ödüller verildi. Etkinlik çerçevesinde sahne alan sanatçılar arasında Ali Taşoğlu, Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası, Aylin Dinçer ve Gül Ahmet Yiğit yer aldı. Vatandaşlar, sanatçıların performanslarıyla unutulmaz bir gece yaşadı.
Göçük Mahalle Muhtarı Ramazan Murat Benli, festivalin mahallelerini ve incir üretimini tanıtma amacına hizmet ettiğini belirterek, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'a teşekkür etti. Tarsus’un verimli topraklarında yetişen incirin mahalleleri için önemli ekonomik katkı sunduğunu söyleyen Benli, yapılan etkinliğin, üretime katkı sunması için büyük bir katılım olduğunu ifade etti. Şenliğe destek sunan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

"Alın teri ve emek var"
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'da vatandaşların yoğun katılımına teşekkür ederek, Tarsus'un gelecekte il statüsü kazanacağına olan inancını dile getirdi. Aynı zamanda, bu tür etkinliklerin yerel kültürel mirası canlandırmak ve birlikte vakit geçirmek için önemli birer fırsat olduğunu vurguladı. Bozdoğan, "Tarsus üzerinde, hele hele il olmaya bu kadar yakın bir kentte böyle değerleri de herkesin anlamasını istiyorum. Tarsus il olacak. Yola 'İl’le de Tarsus' ile başladık ama bunu mutlu bir şekilde sonuçlandıracağız. Muhtarım Murat Ramazan Benli'ye özellikle çok teşekkür ediyorum. Alın teri var, emek var ve hakkını istemesini ve almasını bilen bir insan. Ben ona buradan söz veriyorum. Sağlam bir kooperatifi var. Bu kooperatife iki tane sebze ve meyve kurutma makinesine hediye olarak da kendisine vereceğim. Hediye olarak dedim çünkü bunu Tarsus Belediyesi değil kendi imkanlarımla yapacağım. O güzelim incir reçellerini, incir kurutmalarını kooperatifle birlikte başarılı bir şekilde sunumunu yapacak, üretecek ve bunları da Tarsus Belediyesi olarak satın alacağız. Önümüzdeki şenlikte bunun kutlamasını da yapacağız" dedi.

"Kazandığımız her şeyi halkımızla kazandık"
Tarsus’a kazandırılan değerler hakkında konuşan Bozdoğan, "Değerli halkım ben buralara siyasetle gelmiş bir insan değilim. Ben sizleri 37 yıldır tanıyorum, dağlarından tanıyorum. Sağlık ocağında neler yaptığımı biliyorum. Bu hikayeyi sizler oluşturdunuz. Sağlık ocağında bir aile hekimine, sağlık ocağında çalışan bir hekimi adım adım nerelere getireceğini halk olarak siz gösterdiniz. Birlikte güzel mücadeleler verdik. Kütüphaneler yaptık, okullar yaptık. Kazandığımız her şeyi de halkımızla paylaştık, 37 yılın bir hikayesi bu" diye konuştu.

"Tarsus mutlaka il olacak"
Tarsus’un mutlaka il olacağını söyleyen Bozdoğan, "Bu kent özellikle tarihiyle, tarımıyla, medeniyetiyle, turizmiyle 10 bin yıllık bir kent. Biz il olmak için de çok geç kaldık. Ama o hikayeyi inşallah Allah izin verirse 29 Ekim'de bitireceğiz. Ve herkes şundan emin olsun. Tarsus'ta biz bize yeteriz" ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi