Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 03:27
Advert

CHP Anamur ilçe Başkanlığı, 04.17'de  Deprem Şehitlerini Andı

Türkiye, geçen yıl şubat ayında Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 06-02-2024 08:37
CHP Anamur ilçe Başkanlığı, 04.17'de  Deprem Şehitlerini Andı

Havva Ulu

Türkiye, geçen yıl şubat ayında Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaş doğrudan etkilenirken 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

CHP ANAMUR’DA, SAAT 04:17’DE SAYGI DURUŞU

Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığı, depremin yıldönümünde aynı saatte hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşu düzenledi.

Partiden yapılan açıklamada konuşan CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı; “6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde hayatını kaybeden canlarımızı, hayatın durduğu 04.17’de Anamur İlçe Başkanlığımızın önünde andık. Depremde kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız.” İfadeleri kullanıldı.

CHP Anamur Belediye Başkan Adayı Durmuş Deniz, “6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde aynı gün 9 saat sonrasında, merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde iki deprem yaşadık. Bu iki büyük deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ olmak üzere etkiledi. Bu 11 il demek. Depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak depremin ilk anından itibaren milletimizin yanındaydık ve olmaya da devam edeceğiz. ” Dedi.

Yıl değişti fakat yüreğimizdeki acı değişmedi, değişmeyecek!

#6Şubat2023 depreminde yitirdiğimiz canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi