Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:35
Advert

Büyükşehir, yaş almış vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor

Yaş almış vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal etkinliklerden sağlık hizmetlerine, ulaşımdan barınma ve gıdaya kadar pek çok alanda yaş almış vatandaşlar için çalışmalar gerçekleştiriyor.

MERSİN
Giriş Tarihi : 27-11-2023 11:10
Büyükşehir, yaş almış vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor

AKDENİZ POSTASI

Yaş almış vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal etkinliklerden sağlık hizmetlerine, ulaşımdan barınma ve gıdaya kadar pek çok alanda yaş almış vatandaşlar için çalışmalar gerçekleştiriyor.
Yalnız yaşayan ve sosyalleşmek isteyen yaş almış yurttaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesinin emekli evi ve evde sağlık hizmetleri ile hem sosyalleşiyor hem de sağlık hizmetlerine rahatlıkla erişiyor. Yaş almış vatandaşlar, Yenişehir, Toroslar ve Tarsus’ta faaliyet gösteren emekli evleri sayesinde sosyal hayatta da yer buluyor.
“Büyükşehir, 65 yaş üstü vatandaşların daima yanında”
Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlara verilen destekler hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Yaşlı Destek Birimi görevlisi Gerontolog Cihan Tanrıverdi, “Yaş almış vatandaşlarımızın sağlık durumlarını kontrol ediyoruz. Aradığımız bir vatandaşa ulaşamadığımız durumlarda bir yakınını arıyor, yine ulaşamazsak adresinde kontrol ediyoruz” diye konuştu.
Verilen sağlık hizmetlerinin yanı sıra, evlerinde küçük çaptaki bakım ve onarımlarda da vatandaşlara yardımcı olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, “Yaş almış vatandaşlarımız lamba, musluk değişimi, sifon arızası gibi arızaları bize bildirdiği takdirde, birimimizde bulunan bakım, onarım ve tadilat ekibimiz bu tadilatları gerçekleştiriyor. 65 yaş ve üstü vatandaşların sosyalleşmesi, toplumdan izole olmalarını önlemek adına düzenli olarak etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerde ulaşım yine belediyemiz tarafından sağlanıyor” dedi.
“55 yaş üstü vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve sağlık alanında hizmet veriyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Yenişehir, Halkkent, Tarsus ve yakın zamanda açılacak olan Viranşehir emekli evlerinde 55 yaş üstü emeklilere sosyal, kültürel, sağlık, kişisel gelişim alanında hizmet verdiklerini kaydeden Halkkent Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Bu çalışmaların yanı sıra piknik, geziler, söyleşi, spor faaliyetleri, sağlık taramaları yapılıyor. Belirli aralıklarla da psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Belediye her zaman bizlerin yanında, iyi ki varlar”
Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan emekli 83 yaşındaki Hüseyin Bilgen, “Büyükşehir Belediyesi temizlik işlerimizi yapıyor, yemek gönderiyor, ayrıca sürekli bizi arıyorlar ve sık sık kontrole geliyorlar. En ufak bir ihtiyacımız olursa bildirmemizi istiyorlar. Belediyenin verdiği hizmetler olmasa biz ayakta duramayız, iyi ki varlar” şeklinde konuştu.
Emekli evi üyelerinden Türkan Kaya ise yapılan etkinliklerden büyük keyif aldığını belirterek, “Burada kendi yaşıtlarımızla, arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz. Bu yüzden belediyemize çok minnettarız. Emekliler için etkinlikler ve konserler çok keyifli geçiyor. Başkanımız Vahap Seçer gelir gelmez sahile kafelerimizi yaptı. İstediğimiz plajda denize ücretsiz giriyoruz” sözlerine yer verdi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi