Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 12:20
Advert

Büyükşehir Belediyesinden üniversite öğrencilerine iş imkanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Denizkızı Turizm A.Ş.’ye bağlı kafe ve işletmelerde başlattığı ‘İlk İşim Projesi’ ile üniversite öğrencileri yarı zamanlı çalışmaya başladı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2023 15:13
Büyükşehir Belediyesinden üniversite öğrencilerine iş imkanı

AKDENİZ POSTASI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Denizkızı Turizm A.Ş.’ye bağlı kafe ve işletmelerde başlattığı ‘İlk İşim Projesi’ ile üniversite öğrencileri yarı zamanlı çalışmaya başladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesince uygulanan projeden, üniversitelerin bölüm şartı olmaksızın her kademesinde bulunan öğrenciler ‘mersin.bel.tr’ adresinden ya da ‘Teksin’ uygulamasından çevrimiçi olarak başvuru yapabiliyor.

“Keşke biz üniversite okurken de böyle fırsatlar olsaydı”
Yeni açılmış olmasına rağmen Mersinli’nin büyük ilgisiyle dolup taşan Panayır Kafenin Müdürü Anıl Kaplan, “Yarı zamanlı çalışan arkadaşlardan çok memnunuz. Hem genç arkadaşlarla hem de öğrenmeye açık insanlarla çalışmak çok keyifli. Keşke biz üniversite okurken de böyle şeyler olsaydı. Arkadaşlar şu an çok şanslılar” dedi.

“Üniversite öğrencileri, iş yükümüzü hafifletmiş oldu”
Mersinlilerin, Büyükşehir Belediyesinin sahilde açmış olduğu kafelere yoğun ilgisi sürerken başlatılan bu proje sayesinde iş yüklerinin hafiflediğini kaydeden Yöreden Kafe Müdürü Ebru Güzel, “Üniversite öğrencileri bu sayede kendi gelişimlerine katkı sağlamış oluyor, farklı insanlar tanıyor ve sosyalleşebiliyorlar. En azından hayatlarındaki basamaklardan birini çıkmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler açısından ilk iş deneyimi oluyor”
‘İlk İşim Projesi’nin kendileri için büyük bir artı olduğunu kaydeden Bizden Kafe Müdürü Ekin Durmuş ise yarı zamanlı çalışan üniversite öğrencileri sayesinde, yoğun saatlerde iş yüklerinin azaldığını kaydetti. Öğrenciler açısından bakıldığında bu projenin iş deneyimi için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Durmuş, ayrıca elde ettikleri gelirin de eğitim hayatlarına katkı sağladığını söyledi.

Üniversite öğrencileri projeden oldukça memnun
İlk iş deneyimini bu proje sayesinde yaşadığını kaydeden Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yaren Yurtseven, “İnsanları tanımak istiyorum, iş ortamı nasıl oluyor onu görmek istiyorum. Bu amaçla buraya başvurdum ve kabul edildim. Burada kahve hazırlıyor ve servis ediyorum. Çalışan arkadaşlar da bana çok yardımcı oldu. Buradan elde edeceğim gelirle, almam gereken kitapları alacağım. Eğitim hayatıma katkı sunacak” diye konuştu.
İş saatlerinin çok uygun, almış oldukları ücretlerin de tatmin edici olduğunu belirten Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Turizm ve Seyahat Bölümü öğrencisi Furkan Güzel, “Kafede öncelikle ilk müşteriler çalışanlardır, ikinci müşteriler de vatandaşlardır. İlk müşteri olan çalışanlar tatmin ve mutlu olursa, buradan hizmet alan müşteriler de mutlu olur. Bizler göründüğü gibi gayet mutluyuz” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi