Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 05:04
Advert

Bu Altcoin’de Balina Hamleleri Dikkat Çekiyor: Düşüş Mü Gelecek?

Bu Altcoin’de Balina Hamleleri Dikkat Çekiyor: Düşüş Mü Gelecek?

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-12-2023 07:56   Güncelleme : 28-12-2023 19:09
Bu Altcoin’de Balina Hamleleri Dikkat Çekiyor: Düşüş Mü Gelecek?

 

Kripto para piyasasında gerek yükseliş gerekse de düşüş dönemlerinde bazen bazı altcoin’lerin ön plana çıktığı görülüyor. Son aylarda ise STORJ hem fiyat hareketi ile hem de balina hamleleri ile yatırımcıların dikkatini çekti.

 

Storj’da Balina Hamleleri

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi kripto para piyasasındaki önemli bir gelişmede, son veriler, Eylül-Ekim aylarında, yükselişten hemen önce stratejik olarak STORJ token’larını biriktiren balinaların şimdi yatırımlarından kâr alma yoluna gittiklerini ortaya koyuyor.

 

Yapılan açıklamalara göre bu kâr amaçlı balinaların eylemleri dikkat çekici. Buna göre beş balinadan üçü son iki gün içinde kripto para borsası Binance’a 16,6 milyon dolara eşdeğer 21,24 milyon STORJ yatırdı. Üç balina ellerindeki varlıkların bir kısmını nakde çevirirken, iki balina hala 18,9 milyon dolara denk gelen 25,57 milyon STORJ tutuyor. Bu da toplam STORJ arzının yaklaşık %6’sını temsil ediyor. Beklenti, bu kalan balinaların da aynı şeyi yapabileceği ve yakın gelecekte borsalara daha fazla token yatırarak potansiyel olarak kâr elde etme eğilimini sürdürebileceği yönünde.

 

STORJ Nedir?

 

"Storage" olarak telaffuz edilen Storj, açık kaynaklı bir bulut depolama platformudur. Temel olarak, kullanıcı verilerini barındırmak için merkezi olmayan bir düğüm ağı kullanır. Platform ayrıca gelişmiş şifreleme kullanarak barındırılan verileri güvence altına alır.

 

Aralık 2014'te yayınlanan bir beyaz bültende Storj ilk kez bir konsept olarak dünyaya tanıtıldı. Merkezi olmayan, eşler arası şifrelenmiş bir bulut depolama platformu olacaktı.

İki yıl sonra, güncellenmiş bir beyaz kitap yayınlandı. Burada, bulut depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcıları, satacak sabit disk alanı olanlarla birleştiren merkezi olmayan bir ağ tanımlandı. Platform 2018'in sonlarında hayata geçirildi.

 

Sabit disk alanı ve iyi bir internet bağlantısı olan kişiler ağa katılabiliyor. Ağda düğüm adı verilen bir birim haline geliyorlar. Alan sağlayıcılar Storj tokenleri ile ödüllendiriliyor.

 

Merkezi olmayan bir bulut depolama ağı olan Storj, birden fazla yönden benzersizdir. Birincisi, verileri büyük veri merkezlerinde depolayan geleneksel bulut depolama çözümlerinin aksine, Storj binlerce bağımsız bilgisayardan oluşan bir ağ üzerinde çalışır.

 

Kaynak: https://coin-turk.com/balinalar-havuzdan-cikiyor-bu-altcoinde-karli-eylemler-goz-kamastirdi

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi