Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 21:05
Advert

Belediye 5 yılda 7 milyon fide 500 bin fidan dağıttı

Tarsus Belediyesince 5 yılda kendi tarım arazi ve seralarında üretilen 7 milyon fide ve 500 bin fidanın üreticilerle ücretsiz dağıtıldığı bildirildi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-01-2024 09:11
Belediye 5 yılda 7 milyon fide 500 bin fidan dağıttı

AKDENİZ POSTASI

Tarsus Belediyesince 5 yılda kendi tarım arazi ve seralarında üretilen 7 milyon fide ve 500 bin fidanın üreticilerle ücretsiz dağıtıldığı bildirildi.
Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Haluk Bozdoğan, ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak, üretim yapan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu tohum ve fideleri temin etmek adına, üreticilere destek olmaya devam ediyor. Bu çerçevede, ’Miras’ projesi çerçevesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler ve fidanlar çiftçilere ücretsiz dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor. Üreticiye destek programları çerçevesinde fide ve fidan dışında 5 yılda 7 ton gübre, 800 saman balya, 22 ton tohum, 85 ton silajlık mısır dağıtımı gerçekleştirildi. Çiftçilere Tarsus Belediyesinin bir diğer hizmeti olan toprak analiz hizmeti de gerçekleştirildi. Tarsus’un çeşitli mahallelerine salça çekme makinası, üzüm sıkma makinası, hamur yoğurma makinesi dağıtımı yapıldı. Belediye bünyesinde sürdürülen mantar yetiştirme kursu ile 379 kişi de sertifika sahibi oldu.

"Ata ve yerli tohumlarımızı çoğaltarak dağıtıyoruz"
Başkan Bozdoğan, devam eden tarım çalışmalarında üreticilere devamlı destek olduklarını belirterek, “Kendi oluşturduğumuz seralarda faaliyet gösteriyoruz. Fide, fidan, süs bitkisi ve tıbbi aromatik bitki üretimi alanlarında kendi işlerimizi yürütüyoruz. Bugüne kadar toplamda 7 milyon adet fide ve 500 bin adet fidan dağıttık. Ayrıca sebze meyve kurutma ve paketleme tesisimizde 1 yılda 100 ton ürün kurutma kapasitesine sahibiz. 30 ton mantar üretimi kapasiteli mantar seralarımız ile de üretimimize devam ediyoruz. Belediyemize ait arazilerde meyve bahçeleri ve 8 adet bahçe tesis edildi, ayrıca 2 adet kent bostanı kurduk. Engelsiz tarım alanı olarak kullanılan yaklaşık 10 dekarlık alan oluşturduk. Ata ve yerli tohumlarımızı çoğaltarak dağıtıyoruz” dedi.
Temel amaçlarının çiftçilerin durumlarını iyileştirmek olduğunu vurgulayan Bozdoğan, “Mantar yetiştiricilik kurslarımızda 379 katılımcıya sertifikalarını verdik. Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi ile çeşitli projeleri hayata geçirdik. Lavanta ve biberiye bahçeleri de kurarak tarım çeşitliliğini artırdık. Ayrıca tarla başında çiftçilerimize destek olmak amacıyla analizler yapılıyor ve gerekli makineler temin edildi. Bugün çiftçilerimize ve kentte küçük bahçelere sahip vatandaşlarımıza lahana fideleri, marul, incir, badem, harnup, hurma, ceviz, zeytin fidanları ve buğday tohumu dağıtıyoruz. Temel amacımız, çiftçilerimizin durumunu iyileştirmek ve yerel tarımı desteklemek” diye konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi