Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 15:32
Advert

Başkan Sofu, “ Türkiye Barışa Rehberlik Etmelidir”

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsrail’in Yaptığı Bu Zülümleri Derhal Bırakıp Barış İlan Edilmelidir.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-10-2023 11:57
Başkan Sofu, “ Türkiye Barışa Rehberlik Etmelidir”

HAVVA ULU
Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsrail’in Yaptığı Bu Zülümleri Derhal Bırakıp Barış İlan Edilmelidir.
Millet Partisi Anamur İlçe Başkanı Şeref Sofu Genel Başkanının Yapmış Olduğu Açıklamayı Yayınladı.
"İsrail’in, bazı Yahudilerin ve Yahudi toplulukların karşı çıkmasına rağmen 1948'den beri ısrarla sürdürdüğü BM kararlarını uygulamama inadı ve yayılmacı -Arz-ı Mev’ud/ Nil'den Fırat'a/ Siyonist- hastalıklı yapısı tedavi edilmelidir.
Hamas gerginlikten beslenme tutumunu bırakmalıdır!
BM ve dünya kamuoyu İsrail’in Siyonist politikaları karşısında kararlı ve uygulanabilir bir barışçıl politika ortaya koymalıdır!
Türkiye bu barışa rehberlik edebilecek yetkinlikte diplomatik geçmişe ve misyona sahiptir!
KUDÜS VE FİLİSTİN BARIŞA HASRET!
Hamas, 7 Ekim 2023 sabahı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ile İsrail’e füze ile saldırdı ve İsrail işgalindeki bazı askeri yerleri de ele geçirdi. Buna karşı İsrail savaş durumuna geçti, Gazze’yi kuşattı, hava saldırıları düzenledi. Her iki taraftan da çok sayıda insan hayatını kaybetti.
BM, DÜNYA KAMUOYU VE İSLAM DÜNYASI ACZİYET İÇİNDE ZULMÜ SEYREDİYOR!
İsrail’in başta Mescid-i Aksa olmak üzere; Filistin topraklarını işgali ve sistematik saldırıları, Filistinlilerin insan hak ve özgürlüklerini ayaklar altına alması, Filistinlilerin topraklarını gasp ederek fanatik Yahudi yerleşimcilere açması, neredeyse her gün Filistinli çocukların, kadınların ve sivillerin öldürülmesi Filistin halkını yok olmanın eşiğine getirmiştir. İsrail’in bu zulmüne seyirci kalan başta tüm İslam ülkeleri olmak üzere, insan hakları savunuculuğunu kimseye bırakmayan Batılı ülkeler bugün İsrail’e yapılan saldırıları kınamak ve İsrail’e destek için sıraya girmişlerdir. BM ve İKB acziyet içerisindedir.
HAMAS’IN TUTUMU ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL!
Tüm bunlara rağmen; İran’ın desteklediği Hamas saldırıları hangi stratejik veya taktik zihnin ürünüdür, şu anda bunu bilmemiz mümkün değildir. Ancak İran dışında hiçbir İslam ülkesinin fiili destek vermediği, rutin kınamaların dışında Hamas saldırısına karşılık olarak savaş açtığını iddia eden İsrail’in savaş uçakları ile Filistinlilere başlattığı saldırının sonuçları, Filistinliler üzerinde meydana getireceği tahribatın kıyası bile mümkün değildir. Müthiş bir güç dengesizliğinin aşikar olduğu böyle bir zamanda Hamas’ın saldırıları, zaten Filistinlileri yok etmek isteyen İsrail için ne yazık ki bulunmaz bir fırsata dönüşmüştür (!?).
İSRAİL, YAYILMACI POLİTİKALARDAN VAZGEÇMELİDİR, EGEMEN FİLİSİTİN DEVLETİ KURULMALIDIR!
Her iki taraf da saldırılarını derhal durdurmalı, Filistinlilerin yok oluşuna gidecek sürece ‘Dur!’ denilmelidir. İsrail, Filistinlilerin işgal altındaki topraklarını boşaltmalı, derhal 1967 öncesi sınırlarına çekilmelidir.
İsrail, bazı Yahudilerin ve Yahudi toplulukların karşı çıkmasına rağmen 1948'den beri ısrarla sürdürdüğü BM kararlarını uygulamama inadından ve yayılmacı -emperyalist/ Nil'den Fırat'a- hastalıklı tutumundan vazgeçmelidir!
Özgür ve bağımsız Filistin Devleti mutlaka kurulmalıdır.
Başta BM olmak üzere tüm dünya, Filistin Devletinin ve topraklarının garantörü olmak ve olası bir İsrail saldırısına karşı kararlı bir şekilde koruyucusu olmak zorundadır."
 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi