Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 06:49
Advert

Başkan Seçer, Ata’nın Huzurunda

Kurtuluşun ve kuruluşun partisi CHP 100 yaşına girdi. Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de Ankara’ya giderek CHP’nin 100. yıl kutlama programlarına katıldı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 11-09-2023 09:37
Başkan Seçer, Ata’nın Huzurunda

AKDENİZ POSTASI

Kurtuluşun ve kuruluşun partisi CHP 100 yaşına girdi. Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de Ankara’ya giderek CHP’nin 100. yıl kutlama programlarına katıldı. 3 gün sürecek olan programın ikinci gününde Başkan Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer ile birlikte de Anıtkabir’e Ata’nın huzuruna çıktı.

Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla hazırlanan Türkiye’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 100 yaşına girdi. CHP, kuruluşunun 100. yıldönümüne özel birçok etkinlik planladı ve Ankara’daki etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer deCHP’nin 100. yıl kutlama programlarına katıldı. 3 gün sürecek olan programın ilk gününden Ankara’da olan Başkan Seçer ve Meral Seçer, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer ile bir araya geldi.

CHP'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla 8-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerin ilki parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, CHP'li belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kutlama programının ilk gününde ünlü besteci BujorHoinic'inKılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nden esinlenerek bestelediği ve partiye hediye edilen 100. Yıl Cumhuriyet Marşı ilk kez dinletildi. Sunay Akın'ın ‘Aydınlanma Yolunda CHP’temalı anlatısını gerçekleştirmesinin ardından CHP'nin kuruluş hikayesini anlatan ses ve ışık gösterisi gerçekleştirildi.

Ata’nın huzuruna çıkıldı

Programın 2. gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu ve toplumun her kesiminden 1922 kişi Anıtkabir'e Ata’nın huzuruna çıktı. Programda Başkan Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer ile birlikte Anıtkabir’e gitti.Başkan Seçer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve partililer ile birlikte Aslanlı Yol'da yürüdükten sonra Ata'nın huzuruna çıktı.

Anıtkabir ziyaretine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 1922 kişi haricinde MYK üyeleri, parti meclisi üyeleri, il, kadın ve gençlik kolları başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı. Heyet tarafından Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Büyük bir kalabalıkla Anıtkabir’e giden heyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hep birlikte andı. Kılıçdaroğlu ayrıca Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve mesajlarını yazdı.

Kılıçdaroğlu, daha sonrasında ise CHP’nin İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mezarına çelenk bıraktı. Program kapsamında akşam saatlerinde de 100.Yıl Buluşması, Açılış, 100. Yıl Kısa Film Gösterimi, Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu Gösterisi, Genel Başkanlara Ödül Takdimi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları yer alacak. Programda sanatçı Candan Erçetin konserverecek. Programın 3. ve son günü ise CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı Açılışı ile son bulacak.  

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi