Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 22:11
Advert

Basın mensupları 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' sertifikalarını aldı

Mersin’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliğinde yerel ve ulusal basın mensuplarına yönelik düzenlenen 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' eğitimini tamamlayan basın mensuplarına sertifikaları törenle verildi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 11-01-2024 10:13
Basın mensupları 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' sertifikalarını aldı

AKDENİZ POSTASI

Mersin’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliğinde yerel ve ulusal basın mensuplarına yönelik düzenlenen 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' eğitimini tamamlayan basın mensuplarına sertifikaları törenle verildi.
5-7 Ocak 2024 tarihleri arasında basın mensuplarına yönelik düzenlenen 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız takdim etti. Özel bir otelde düzenlenen törene, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve gazeteciler katıldı.

"Elinizde çok kaliteli teknolojik makinalar olabilir ama dron artık başka bir şey"
Törende konuşan Başkan Gültak, "Biz alıştık 5 yılda ilkleri yapmaya. Bu da bir ilk Mersin'de. Bölge müdürümüz bizi aradığında 'Güzel bir proje, hemen destek olalım' dedim. Mersin'de hiç yapılmamış çünkü. Teknoloji çağındayız, yapay zeka çağındayız. Dolayısıyla her türlü imkanı kullanmak lazım. Evet elinizde objektifler, çok kaliteli teknolojik makinalar olabilir ama dron artık başka bir şey. İstediğiniz açıdan fotoğraf alabiliyorsunuz, görüntü alabiliyorsunuz, video alabiliyorsunuz. Sizin imkanınız olmayan noktalara kadar ulaşıp istediğiniz görüntüleri alma imkanını veren bir cihazdan bahsediyoruz" dedi.
Kursiyerlerin 3 gün boyunca hem teorik hem de sınav aşamasından geçtiğini belirten Başkan Gültak, "Ve sonuç itibariyle de İHA-1 Ticari Pilot Lisansını aldılar. Elbette başka lisanslar da var. İnşallah başka bir dönemde o tür lisanslar için de çalışırız. Ama şu an için gazetecilik görevinizi, basın görevinizi yapma noktasında önemli bir lisans alınmış oldu. Çünkü bunun eğitimini almak, verdiğiniz hizmeti daha da iyi vermeniz anlamına gelecek. Nasıl kullanılacağını, nasıl daha fonksiyonel olarak makine üzerinde çalışılacağını ve sizin haberleri daha çabuk yetiştirmeniz konusunda eğitim aldınız. Dolayısıyla umarım faydalı olmuştur" şeklinde konuştu.

"Mesleğimiz itibariyle özellikle son teknolojilerden bizim yakinen faydalanmamız gerekiyor"
Yeni teknolojilerin kullanımının medya sektöründe önemine değinen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe'de, "Çok önemli bir eğitim aldık arkadaşlarımızla beraber. Mesleğimiz itibariyle özellikle son teknolojilerden bizim yakinen faydalanmamız gerekiyor. İçeriğimizin iyi olması, fotoğrafımızın, videomuzun, görselimizin iyi olması anlamında her türlü teknolojik imkanları kullanmamız gerekiyor. Bu bizim daha çok kitleye ulaşmamızı sağlıyor. İçeriğimizin daha kaliteli, daha özel olmasına sebep oluyor" sözlerine yer verdi.

"Eğitimin mesleki gelişiminize katkı sunmasını dilerim"
Sözlerine basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ise "Mustafa Başkanımıza bu projeden bahsettiğimde ekibine hiç düşünmeden talimat vererek her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler ve kusursuz bir ev sahipliği yaptılar. Hayatın her alanında önemi giderek artan dron teknolojisi kullanmaya yönelik aldığınız eğitimin mesleki gelişiminize katkı sunmasını dilerim. Yerel basınımızın güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen organizasyonumuzda emeği geçen herkese teşekkür eder ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.
Program sertifikaların verilmesiyle sona erdi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi