Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 22:41
Advert

Hem öğreniyor hem kazanıyorlar

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi kültür ve sanat evlerinde verilen takı tasarım kursu, kadınlara hem işi öğretiyor hem de ekonomik katkı sağlıyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-01-2024 13:25
Hem öğreniyor hem kazanıyorlar

AKDENİZ POSTASI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi kültür ve sanat evlerinde verilen takı tasarım kursu, kadınlara hem işi öğretiyor hem de ekonomik katkı sağlıyor. Kadınlar, henüz kurs sırasında bile siparişler alırken, üretip sattıkları ürünlerle de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı kültür ve sanat evlerinde verilen takı kursu, kadınlara iş imkanı sunuyor. 2019 yılından bugüne kadar 831 kadın takı tasarım kursuna katılırken, yaptıkları ürünleri satma imkanı buldu. Henüz kurs sırasında bile çok sayıda sipariş alan kadınlar, sattıkları ürünlerle ailelerine ek geçim kaynağı oluşturuyor. Ayrıca kadınlar zaman zaman da elde ettikleri ürünleri kentin kalabalık bölgelerinde kurulan sergilerde de satma fırsatı buluyor.

“Evimin ekonomisine katkı sağlıyorum”
Takı kursu alan Salime Nitelik, okula başlayacak çocukları için kursa başvurduğunu söyledi. Kursa çocuklarıyla birlikte geldiğini kaydeden Nitelik, “Çocuklarım da kreşte eğitim alıyor. Burası bize terapi gibi geldi. Ev ortamından az da olsa uzaklaşıyoruz. Kurs çok güzel gidiyor. Keşke daha önce gelseydim. Burada yaptıklarımızı satıyoruz. Ufak da olsa çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyor, evime katkıda bulunuyorum. Bu nedenle bize imkân sağlayan Başkanımız Mustafa Gültak ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bütün kadınlar bu kurslara gelip, belediyemizin sunduğu imkândan yararlansın. Çok memnun kalacaklardır” dedi.

“Burada bir aile olduk”
Kursiyer Emine Yılmaz ise 2 yıldır kursa geldiğini söyledi. Hem çocuklara hem de kendilerine verilen eğitimden memnun olduklarını belirten Yılmaz, “Burası bizim için bir ev gibi, adeta aile olduk. Evden çıktıktan sonra her şeyi geride bırakıyoruz. Kardeş gibiyiz, buradan çok memnunuz. Geçenlerde bir arkadaşımız vefat etti. Biz burada 3 gün yas ilan ettik. Taziyeye başkanımız da geldi” diye konuştu.

“Hem öğreniyor hem üretiyoruz”
Kurs öğretmenlerinden Aysel Yücesoy da Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde 3 yıldır eğitmenlik yaptığını ifade etti. Kursiyerlerinin çok becerikli olduğunu kaydeden Yücesoy, “Burada kurs vererek takı yapmayı öğretiyorum. Ondan sonra onlara siparişler alıyorum. Bu yolla az da olsa aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Hem öğreniyoruz hem üretiyoruz. Sadece öğretmekle kalmıyoruz. Ben sürekli sipariş alıyorum. Bu sene belediyemiz ayrıca bize sergi imkanı sağlıyor. Bu sergilerde de kadınlarımız yaptıkları el ürünlerini satıyorlar. Bu kursa zaten kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Başvurumuz oldukça yüksek. Burada aile ortamındayız. Bütün dertlerimizi unutuyor, birbirimize destek oluyoruz. Kursa gelen kadınlar mutlu oluyor” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi