Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
01 MAYIS Çarşamba 18:38
Advert

Asgari Ücrete Ara Zam Olmamasına Vatandaşlardan Tepki!

Asgari ücrete temmuzda ara zam gelmeyeceğini ve emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a vatandaşlar tepki gösterdi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-04-2024 12:01
Asgari Ücrete Ara Zam Olmamasına Vatandaşlardan Tepki!

NUH AKKUŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün yaptığı açıklamada emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardı, Temmuz'da asgari ücrete ara zammın söz konusu olmadığını açıkladı.

Vatandaşlar, Bakan Işıkhan'ın sözlerine karşılık açıklamada bulundu.

Vatandaşların Cevapları; "Zaten bunun cevabını sandıkta verdik. Olursa bir dahaki sandıkta tamamen veririz. Bunlar böyle devam etsin. 10 bin lirayla kendileri geçinsin. Veyahut da şöyle kendi harcamaları biraz kıssalar daha iyi olur aslında. Ama emekliyi düşünmüyorlar yalnız. Hiç düşünmüyorlar."

'EMEKLİLERİN HALİ PERİŞAN'

"Şaşkınım. Şaşkınım. Çok yanlış. Emeklilerin hali perişan. Biri de ben. Geçinemiyoruz yok. Evimiz kira değil en azından. Geçinmeye çalışıyoruz işte ne yapalım."

 Ama bizimle resmen böyle kafa buldular yani. Peki sonuç ne oldu? Türkiye'nin tamamının her tarafı kırmızı oldu. Bugün en kötü ev kirası 15 bin lira. Emekli maaşı 10 bin lira. Ben 30 yıl çalışmışım. Emekli maaşı 10 bin lira. Bu hak mı? Bu şimdi adalet mi? Soruyorum. Size ya? Aslında söylenecek çok şey var ama inşallah düzelir diyorum. Ama ben inanın beklemiyorum. Cevabını sandıkta verdik, olmazsa bir dahaki sandıkta tamamen veririz

Asgari ücrete yapılan zam verildiği gün yapılan zamlar karşısında eridi. Çalışan asgari ücretli Temmuz ayında bir sürprizle ara zam bekliyor.  

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi