Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
05 MAYIS Pazar 02:08
Advert

ANTSO Başkan Adayı Mehmet Oktan Yönetimini Açıkladı

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Oktan, seçime girecek yönetim kurulu listesini kamuoyu ile paylaştı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 08-10-2022 06:36
ANTSO Başkan Adayı Mehmet Oktan Yönetimini Açıkladı

Nuh Akkuş/

22 Ekim’de yapılacak olan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası seçimi için kolları sıvayan kuyumcu Mehmet Oktan seçime girecek yönetim kurulu listesini kamuoyu ile paylaştı.

Seçimlerle ilgili bir açıklama yapan Mehmet Oktan, “İlk günkü seçim heyecanını hala üzerimde taşıyorum. Oda seçimlerini kazanacağıma olan inancım her geçen gün artıyor. Herkes sürprize hazır olsun.

Çok çalışmak ve üreticimize kazandırmak için bu yola çıktık

Anamur ve Bozyazı'mızın üretirken kazanması için varız. Temel amacımız tabii ki üyelerimizin ortak ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarına çözüm bulmaktır. Tarlada, serada, bahçede, dükkanında, işletmesinde katma değer üretmeye çalışan her üyemizin alın terini daha değerli kılmak birinci görevimiz olacaktır. Bu kadar değerli tarım ürünlerinin yetiştiği, kilometrelerce uzanan eşsiz bir sahil şeridine sahip, tarihi mirası açısından gıpta ile bakılan Anamur ve Bozyazı için ANTSO olarak bizlere düşen, elimizdeki elmasın üzerindeki tozu silip ışıl ışıl parlatmaktır.

Pek çok proje ve planlamanın içerisindeyiz. Öncelikle Anamur Ticaret ve Sanayi Odası; araştırma, geliştirme çabalarıyla üreticiye rehber olacaktır. Yalnızca muz ve çilek ile sürdürülebilir tarım yapmanın mümkün olmadığını biliyoruz. Gerek toprağın verimi gerekse suyun yeterliliği açısından ürün çeşitliliğimizi arttırmalıyız. Bu konuda tarım müdürlükleri ile dayanışma içerisinde olacağız.

Ayrıca artık tüm dünyada tarım, hayvancılık, enerji, ticaret, turizm ya da sanayi konuları gündeme geldiğinde ön plana çıkan kavram sürdürülebilirliktir. Bugünün ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin kaynaklarını tüketmeden gidermek zorundayız. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizi bilinçlendirme hususunda alanında en yetkin uzmanlardan yardım alacağız. Birim alandan elde edilebilecek en yüksek verim için çalışacağız. Muzun ve diğer ürünlerimizin iç pazardaki payını arttırma hedefinin yanında, ihracat kapısını da sonuna kadar zorlayacağız. Muz, çilek, avokado gibi coğrafyamıza has ürünlerin ihracatında, üyelerimize danışmanlık hizmeti vereceğiz.

Bir diğer önemli konu ise hem ekili alan bazında hem de üretimine bakıldığında %60'a yakınını il olarak ürettiğimiz muzun, fiyatını belirleme noktasında gerçek söz sahibi olmaktır. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim görevimiz, 5174 sayılı Kanun'dan doğan tüm yetkilerimize dayanarak, en aktif şekilde üretici ve üyelerimizin hakkını savunmaktır. Muz fiyatı belirlenirken her düzeyde faal olacağız.

Turizm sektörüne ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sahil genişliğine, deniz suyu kalitesine bakıldığında Anamur ve Bozyazı, belki de Türkiye'nin en benzersiz bölgelerinden birisidir. Yöremizin turizm potansiyeli bu kadar yüksekken neredeyse hiç verim alamıyor olmamız hepimizin ortak sorunu ve sorumluluğudur. Ören'den Bozyazı'ya uzanan eşsiz sahil şeridinde ve yaylalarımızda, son yıllarda yaygınlaşan karavan ve çadır kamplarının kurulması yönünde yol gösterici olacağız. Gereken alt ve üst yapı çalışmalarının planlanması aşamalarında yatırımcılara elimizden gelen tüm desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Bu noktada bir diğer projemiz de özel dalış rotaları belirleyerek dalış merkezleri kurulmasını sağlamaktır. Zira turizm alanlarının çeşitlendirilmesi, günün ihtiyaçlarına, gençlerin taleplerine cevap veriyor olması oldukça önemlidir. Anamur ve Bozyazı'mızı, meraklılarına özel tatil merkezleri haline getireceğiz. Farklı ve yenilikçi olmalıyız. Ancak bu şekilde kazanabiliriz.

Hedefimiz; Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nı, özellikle eğitim ve AR-GE konularında bugüne kadar hiç olmadığı kadar aktif hale getirmektir. 5174 sayılı Kanun'umuzun bizlere sunduğu yetkilerden biri de yurt içinde ve dışında ihtiyaç duyulan alanlar için öğrenci okutmak ve stajyer bulundurmaktır. Özellikle ihtiyaç duyduğumuz alanlarda yetiştirilmek üzere, başarılı öğrencilere burs sağlamayı öncelikli görev bileceğiz.

Her konuda hazırlıklarımız var: Kredilerin kolaylaştırılması, her üyemizin teşviklere ulaşması, tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve muafiyet oranlarının düşürülmesi gibi. Üyelerimize sözümüz şudur: Yorulmadan çalışacağız.”

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Oktan, seçime girecek yönetim kurulu listesi:

1 - Sakine Bekar

Meral Özatlı

Deniz Oktan

2 - Hayrettin Deniz

Lütfi Özcan

Sadettin Deniz

3 - Mehmet Oktan

Emine Yıldız

4 - Mustafa Doğan

Salim Sağlam

5 - Veli Yapılı

Hüseyin Özdemir

Hasan Şahincileroğlu

6 - Gönül Mutlay

Serkan Topuz

7 - Sami Adil

Muhammet Kahveci

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi