Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 21:57
Advert

Anamur’da Vatandaşa Sorduk: Nasıl Bir Milletvekili İstiyorsunuz?

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 44 gün  kala siyasi partilerde milletvekili aday adayı başvuruları da başladı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 31-03-2023 08:58
Anamur’da Vatandaşa Sorduk: Nasıl Bir Milletvekili İstiyorsunuz?

Havva Ulu

Peki vatandaşın kafasındaki milletvekili imajı, çalışma stili ne? Akdeniz Postası Gazetesi  ekibi olarak bu soruyu Anamur’da vatandaşlara sorduk

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçime kitlenirken siyasi ittifaklar da Cumhurbaşkanı adaylarını belirledi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçerken Cumhur İttifakı'nda ise aday Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Seçmenler tarafından aday gösterilmek için başvuruda bulunan Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal için 22-27 Mart tarihleri arasında seçmenler tarafından yapılan başvuruların incelenmesi sonucunda, yüz bin seçmenin yazılı teklifiyle aday gösterilen adayların Muharrem İnce ve Sinan Oğan olduğu tespit edildi. Karara göre 14 Mayıs günü yapılacak olan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan cumhurbaşkanı adayı olacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine 29 Mart günü saat 17.00'ye kadar itiraz edilebilecek.

Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesinin ardından gözler partilerin milletvekili aday adaylıklarına çevrildi.

Milletvekili olmak isteyen bir çok kişi, aday adaylık başvurusu yaparken, vatandaşlarda bu süreci yakından takip etmeye başladı

Anamur’da Sokağa Çıktık; Sorduk! Nasıl Bir Milletvekili İstiyorsunuz?

Siyasi partiler aday adaylık başvurularını alırken gazetemizin ekibi de sokağa çıkarak vatandaşa "Nasıl bir milletvekili istiyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Vatandaşlar, verdikleri cevapta en çok "Adaletli, dürüst, çalışkan ve halkın ihtiyaçlarını gözeten" bir milletvekili profili istedi.

"Milletvekili gerçek olan şeyi halka göstermeli"

Vatandaş , "Milletvekilinin halkı düşünmesi lazım. Gerçek olan şeyi halka göstermeli. Sıkıntılarımızı, sorunlarımızı çözmesi lazım" dedi.

Bir başka vatandaş ise "Milletvekili, milletin ihtiyaçlarını karşılamalı. Cebine doldurmamalılar" ifadelerini kullandı.

 “Milletvekili elinden gelen her şeyi yapmalı”

"Vatanını milletini seven, ülkenin kalkınması için her türlü çabayı harcayan, hak hukuk ve adaletten ayrılmayan, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için elinden gelen her şeyi yapan, yerine getiren kişiler milletvekili olmalıdır. İnsanlar layık olduğu şekilde yönetilir diye bir atasözü var, milletvekilinin elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini dile getirdi.

Bir başka Anamurlu vatandaş, “Bölgemizden aday adayları, bütün partilere müracaatlarını yaptılar, hep birlikte izliyoruz. Bu seçim hayati noktada. Başta genel merkez yöneticileri, il başkanlıkları, ilçe başkanlıkları olmak üzere doğru kararlar vermek zorunda. Vatandaş hazır vaziyette ama vatandaş genel merkezlerinin, il teşkilatlarının yanlış yapmama noktasında davranışlarını bekliyor. Bu bölgenin insanları kesinlikle ithal aday istemiyoruz. Yok bakanlık yapmış, vs. “Yeter artık” diyor vatandaş, Ankara’da, İstanbul’da yaşıyor, 5 yılda bir iki geliyor, Ankara’da dostları olduğu için onları aday yapıyorlar. Mersin  ve Anamur’un sorunlarını bilmeyen sadece seçim zamanlarında sahalarda olan vekilleri istemediklerini dile getirdiler.”

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi