Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:55
Advert

Anamur’da İnsansız Hava Aracı Uçuş Lisansı ve Haritalama Eğitimi Verildi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şube ve Orman İşletme Müdürlükleri teknik personelinin katılımı ile Anamur'da gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı Uçuş Lisansı (İHA) ve haritalama eğitimimiz sona erdi.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 05-07-2023 13:51   Güncelleme : 05-07-2023 13:55
Anamur’da İnsansız Hava Aracı Uçuş Lisansı ve Haritalama Eğitimi Verildi

HAVVA ULU

Balıkesir ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünden sonra Mersin’de düzenlenen eğitimler Danışma Kurulu Üyemiz Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve Karfo Karacasulu DJI firması drone eğitmeni Ali Kaya tarafından düzenlendi.

54 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, İzin irtifak alanlarının kontrolü ve izlenmesinde İHA ile görüntü alınması ve AgisoftMETASHAPE yazılımı ile ortofoto üretimi, bu verilerin ArcGIS ve NETCAD yazılımlarına aktarımı, yangın anında ve sonrasında termal kameralı Drone (İHA) kullanımı, ağaçlandırma ve gençleştirme sahaları ile yangın görmüş alanlarda İHA ile görüntü elde edilerek hassas Sayısal Arazi Modeli (SAM) ve eşyükselti eğrisi üretimi, orman suçları ile mücadele de DJI Matrice 300RTK sistemine entegre gece görüşlü kamera sistemleri ile araç ve insan takibi konuları uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitim Kapsamında Mavic 3 Enterprise RTK, Mavic 3 Termal, Mavic 3 Multispectral RTK, Matrice 300RTK drone sistemi ve Matrice 300RTK sistemine entegre H20T, H20N kamera sistemleri katılımcılar tarafından test edilip ve kullanıldı.

Eğitime, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Orman İşletme Şeflerimiz ve teknik personel katılım sağladı.

Orman Genel Müdürlüğümüzce, taşra teşkilatı ekiplerine verilen bu eğitimlerin başta Muğla olmak üzere, diğer Orman Bölge Müdürlüklerinde de yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi