Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:40
Advert

Anamur'da Direnenler Kazandı!

Lion Mermer şirketi tarafından Korucuk Mahallesi’nde kurulması planlanan Mermer Ocağı projesi için ÇED tarafından halkı bilgilendirme toplantısı halkın direnmesi karşısında gerçekleşmedi.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 09-12-2022 16:01
Anamur'da Direnenler Kazandı!

Havva Ulu/

    “ Lion Mermer Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Anamur İlçesi, Korucuk Mahallesi sınırları içerisinde “ER:3306706 ve İR:201400387 Numaralı Ruhsat Sahası Mermer Ocağı” projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır.”

 Gerçekleşmeyen ÇED toplantısı hakkında açıklama yapan MERÇED yetkilileri ; “Emirşah ve  Ovabaşı Mahalleleri sınırları içerisinde Güngörler Madencilik tarafından işletilmesi maksadıyla, Dolomit Ocağı projesinin, saat 11.00'de ÇED Halkın katılımı toplantısına Köy Muhtarı, Azalar ve Köylülerle birlikte, Halk olarak bizde Maden Ocağı mahallelerimize  zarar vereceğinden, toplantı salonuna hiç kimse girmeyerek, pasif ama anlamlı bir direnişle istemiyoruz dedik ve tutanağı Muhtarlar, Azalar, Köylüler ve halk olarak bizler imza altına aldık.

       Aynı gün saat 14.00'de ise;

Lion Mermercilik tarafından Korucuk Mahallesi'nde, yaklaşık bin dekarlık Ormanlık alanda işletilmesi planlanan mermer ocağının da, ÇED Halkın Bilgilendirilmesi toplantısına Köy Muhtarı, idari heyeti, Köylülerimiz,  komşu köy muhtarları, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, SOL Parti, Vatan Partisi, Eğitim Sen, Emekli Sen, ADD, TEMA, Türk Eğitim Sen, Hayvan Severler Derneği temsilcileri olarak bizlerde katıldık.

Köy meydanında yaşanan "maden ocağı istemiyoruz" çağrısı büyük bir çığlığa dönüşünce yetkililerin bilgilendirme toplantıları iki mahalle de de gerçekleşmemiş bu durum tutanak altına alınmıştır.

MERÇED olarak katılımcılara teşekkür eder, doğanın korunması mücadelemizin süreceğini bildiririz.”

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi