Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
02 MAYIS Perşembe 08:31
Advert

Anamur’a Doğal Gaz İhale Müjdesi!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur ilçeleri doğal gaz ihalesinin şubat ayı içinde yapılacağını açıkladı.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 25-01-2023 08:55
Anamur’a Doğal Gaz İhale Müjdesi!

Havva Ulu

Gazipaşa, Alanya, Manavgat ve Anamur halkının yıllardır hayalini kurduğu doğal gaz için yeni adımlar atılıyor. Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik işi danışmanlık hizmeti alım ihalesi geçtiğimiz yıllarda yapılmıştı. Projesi tamamlandığı öğrenilen doğal gaz yapım işinin ihalesi, şubat ayı içinde yapılacak. Müjdeyi ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi.

Çavuşoğlu, Antalya temasları çerçevesinde Manavgat iş dünyası temsilcileriyle Side’deki bir otelde bir araya geldi. Toplantıda otoban ve doğal gaz müjdesi veren Çavuşoğlu, “Şubat ayı içinde Antalya-Alanya arasında otoban ve Manavgat’tan Anamur’a kadar uzanan doğal gaz ihalesinin yapıyoruz. Millet şuna şaşırıyor, tüm dünya biliyor. Türkiye enerji üretmiyor, Türkiye yeni Karadeniz’de gaz rezervleri buldu, yeni yeni petrol kuyuları açmaya başladık, keşifler yapıyoruz ama halen büyük bir bölümünü ithal eden ülkeyiz. Nasıl oluyor da Türkiye enerjide en önemli aktör haline geliyor? Bu işte yıllardır izlediğimiz stratejik akılcı politikalar sayesinde. Şu anda dünyada herkesin derdi bu. ‘Kışı enerji sıkıntısı çekerek mi geçireceğiz, yoksa sıkıntı olmadan mı geçireceğiz?’ Avrupalıların şu anda merak ettiği soru bu değil mi? Hadi bu kışı geçirdik, gelecek kış ne yapacağız diye en büyük endişe bu. Türkiye’de bu sene buna rağmen doğal gaz olup olmayacağı yönünde endişe duyan var mı? Doğruya doğru fiyatlar yükseldi, dünyanın her yerinde yükseldi. Rusya’dan aldığımızı gaz fiyatı aşağı yukarı 3 katı geçti dörde yaklaştı. Bunun yansıtmamız için devletimiz ilave tedbirler alıyor. Birçok ülkede umudunu bize ve Azerbaycan’a bağladı. Bulgaristan’la 13 yıllık bir anlaşma imzaladık. Senede 1,5 milyar tüp doğal gaz sağlayacağız. Ülkemize gelen 7 boru hattı var. Enerji gaz hepsi iyi ama fikir, kültür bu alanlarda da bizim ön plana çıkmamız lazım” açıklamasında bulundu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi