Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
07 MAYIS Salı 08:25
Advert

Anamur Eğitim İş’ten Geleneksel Dayanışma Yemeği

Anamur Eğitim İş Sendikası üyeleri, pandemiden dolayı 3 yıl aradan sonra  kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

ANAMUR
Giriş Tarihi : 17-10-2022 11:16   Güncelleme : 18-10-2022 11:02
Anamur Eğitim İş’ten Geleneksel Dayanışma Yemeği

Havva Ulu/

3 yıl aradan sonra Anamur Eğitim İş Sendikası üyeleri Atalay Restoran’da düzenlenen Geleneksel Kuruluş Yıl Dönümü yemeğine sendika üyeleri, Mersin şube yönetim Kurulu üyesi Serkan Barutçu, çevre illerden ve ilçelerden temsilciler, öğretmenler,  CHP Anamur ilçe Başkanı Durmuş Deniz, ANTSO Başkan Adayı Kuyumcu Mehmet Oktan, Anamur STK temsilcileri katıldı.

Sendika üyeleri ve dostlarının yoğun ilgi gösterdiği yemekte konuşan BİRLEŞİK KAMU İŞ Konfederasyonuna bağlı Anamur Eğitim-iş yönetim kurulu üyesi Uğur İnan , “ Bu gün Eğitim İş’in doğum günü..

Türkiye’de “Sendika nasıl olmalı? Sendikanın görevleri ve sorumluluk alanı ne olmalı? Sendikacılık nasıl yapılmalı?” problemine farklı bir yaklaşım getirmek için

17 Ekim 2005 tarihinde kurulan Eğitim-İş bugün ülkemizin en etkili ve en etkin, çalışanların sorunlarına odaklı tek eğitim sendikasıdır.

Verdiği mücadele ile taraflı-tarafsız tüm kesimlerin takdirini kazanmış onurlu ve gururlu bir ayağa kalkıştır.

Tüzüğünde ilke ve amaçlarını açıkça dile getiren, yönetici ve üyelerinin görev, hak tanımı açık ve net olan , arka bahçe olmayan, eğitim ve bilim işkolunda çalışanların umudu olan, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini kendine rehber edinen, üyesi olmaktan onur duyduğum Eğitim-İş’in doğum günü; Kutlu Olsun.

Örgütlenerek ekonomik, demokratik ve sosyal haklar elde edebileceklerini, bu anlamda örgütlenmenin de Eğitim İş olduğunu söyledi. Uğur İnan’ın konuşmasının ardından  Eğitim İş Sendikası Anamur temsilcisi  Sultan Güven Ulusoy, dayanışma yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yapılan konuşmalardan sonra  Gecede emekliliğe ayrılan öğretmenlerden Muharrem Özkeçeci’ye plaketini Eski Mut Temsilciliği Onursal Başkanı Hayati Bağçalı verdi.

Düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya gelen katılımcılar, uzun süre kendi aralarında sohbetler edip, ülke gündemini değerlendirirken, gecenin ilerleyen saatlerinde piste çıkarak doyasıya eğlendiler.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi