Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
04 MAYIS Cumartesi 06:17
Advert

Anamur Anadolu Lisesi Öğrencileri İtalya’da

Anamur Anadolu Lisesi Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları kapsamında Litvanya koordinatörlüğünde İtalya’da buluştular.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-12-2022 06:38
Anamur Anadolu Lisesi Öğrencileri İtalya’da

Havva Ulu/

Anamur Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Akmeşe İtalya’ya giden erasmus grubunun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Müdür Kemal Akmeşe,

“Anamur Anadolu Lisesi, Anamur, Mersin, Türkiye Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Enjoy Coding With Scratch 2020-1-LT01-KA229-078064_4, Litvanya koordinatörlüğünde Bulgaristan, İtalya Makedonya ve Türkiye'den Anamur Anadolu Lisesi olarak ortak olduğumuz proje kapsamında, programlama öğrenme portalı olan Scratch kullanılarak Fen, Matematik, Sanat, Müzik Coğrafya konularında kodlayarak öğrenme materyali oluşturma amaçlı atölye çalışmalarının yapıldığı kısa öğrenci değişimi hareketliliği 21 Kasım-25 Kasım 2022 tarihleri arasında, 4 öğrenci, 2 öğretmen ve 2 idareci ile İtalya 'nın Katanya bölgesi Misterbianco şehrinde Instituto Comprensivo L. Sciascia kurumunda gerçekleştirildi. 5 gün süren atölye çalışmaları ile öğrenciler karma ülke takımları halinde Scratch çalışmaları oluşturdular. Sonrasında diğer öğrencilerle paylaşmak amacıyla sunumlar yapıldı.

5 günlük atölye çalışmaları sayesinde 21yy. becerilerinden takım çalışması, işbirliği, dijital okur yazarlık, problem çözme, eleştirel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı bularak farklı kültürleri tanıma fırsatı bularak yabancı dil kullanımı geliştirme fırsatı bulmuşlardı. Kültürel geziler ve atölyeler ile kurumun bulunduğu ülkenin ve şehrin tarihi geçmişi ve geleneksel yaşamı hakkında bilgi sahibi olmuş ve kültürel farkındalık oluşturulmuştur. Öğretmenler ülkelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi edinerek meslektaşlarıyla bilgi alışverişi yapma fırsatı bulmuşlar ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamışlardır.

Çalışmalar sonrası sertifikalar Misterbianco Belediye Başkanı Sayın Marco Corsaro ve Halka İlişliker sorumlusu Marina Virgillito tarafından takdim edildi.

Anamur Belediye Başkanı Sn Hidayet Kılınç'ın hediyesi takdim edildi.

Ev sahibi kurum Comprensivo L. Sciascia Müdürü Sabina Maccarrone ve proje irtibat kişisi Lucia Caruso başta olmak üzere tüm okul peroneli samimi ve ilgili ev sahipliği ile hareketliliğe katılan ekibimizi memnun etmiş ve yeni dostluklar kurulmasına vesile olmuştur.

Bir sonraki Bulgaristan Ruse şehrinde yapılacak olan hareketlilik için planlamalar yapılmıştır. “ ifadelerine yer vedi.

 

 

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi