Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
ANAMUR

Akdeniz Sahil Yolu 23 Yıldır Tamamlanmadı!

D-400 Karayolu’nda yaşanan heyelan ve yol çökmeleri, 23 yıldır tamamlanamayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi’ni yeniden gündeme taşıdı.

Akdeniz Sahil Yolu 23 Yıldır Tamamlanmadı!
Paylaş:

HAVVA ULU

Sık sık kapanan yol, sürücüler için risk oluştururken vatandaşlar AK Parti hükümetiyle aynı yaşta olan projenin tamamlanmasını bekliyor.

Antalya ve Mersin’i birbirine bağlayan D-400 Karayolu’nda son günlerde yaşanan heyelan ve yol çökmesi olayları, yıllardır tamamlanamayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi’ni yeniden gündeme taşıdı. Geçtiğimiz günlerde Mersin’in Aydıncık ilçesinde meydana gelen heyelan ve ardından Bozyazı-Aydıncık hattında yaşanan yol çökmesi nedeniyle D-400 Karayolu’nun farklı noktalarında ulaşım durdu. Yaşanan bu olaylar, sürücüler için yoldaki riskin sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu.

D-400 Karayolunun:

Aydıncık - Yenikaş Sarıyar,

Uçarı - Şayvana, Uçarı - Yapma, Anıtlı (Kaledran) Merkez, Yakacık (Kaledran) Maden mevkii, Zeytinada (Seyfe) Çecek-Sazak arası S virajlar, Melleç duble yol bitimi, Melleç Bademiçi rampası sürücüler için risk oluşturmaya deva ediyor. Aydıncık - Gazipaşa arasında kalan söz konusu yolda kazasız gün geçmiyor.

23 YILDIR TAMAMLANMADI

Türkiye’nin önemli turizm ve tarım merkezlerinden Antalya ile Mersin’i birbirine bağlayan ve Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yer alan D-400 Karayolu’nda çalışmalar 23 yıl önce başladı. Ancak aradan geçen süreye rağmen projenin özellikle Gazipaşa, Anamur, Bozyazı ve Aydıncık hattındaki bölümleri henüz tamamlanamadı. Yolda sık sık yaşanan kazalar, heyelan, kaya düşmesi ve yol çökmeleri nedeniyle trafik sık sık durdu. Özellikle yağışlı dönemlerde artan bu riskler, ulaşımın kesintiye uğramasına ve kazaların yaşanmasına neden oluyor.

ULAŞIM SÜREKLİ AKSIYOR

Yıllardır devam eden çalışmalar nedeniyle sürücüler hem güvenlik hem de zaman açısından zorluk yaşıyor. Söz konusu yolda meydana gelen kazalar, ölümlere ve yaralanmalara neden oldu. Meydana gelen bu olumsuzluklar karşısında trafiğin sık sık kapanması, uzun araç kuyruklarının oluşmasına ve alternatif güzergah arayışlarına yol açtı.

VATANDAŞLAR TAMAMLANMASINI BEKLİYOR

2003 yılında başlatılan ve Mersin-Antalya arasını yaklaşık 35 kilometre kısaltması hedeflenen projenin 2020 yılı sonunda tamamlanması planlanmıştı. Ancak gelinen noktada çalışmaların halen sürmesi, yolun ne zaman tamamlanacağı sorusunu gündemde tutmaya devam ediyor.

 

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ANAMUR Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Anamur Milyoner’de Gündem Oldu!

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet