Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
MERSİN

'Adli Kolluk Koordinasyon' toplantısı yapıldı

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığınca adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla 'Adli Kolluk Koordinasyon' toplantısı düzenledi.

'Adli Kolluk Koordinasyon' toplantısı yapıldı
Paylaş:


Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya ilçedeki cumhuriyet savcıları, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Petek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, Taşucu Sahil Güvenlik TCSG 305 Bot Komutanı Batu Şengül ile ilgili birim personelleri katıldı.
Toplantıda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Adalet Bakanlığının 'güven veren ve erişebilir adalet sistemi' vizyonu doğrultusunda, Silifke ilçesinde huzur ve güvenliğin sağlanması, yine adli hizmetlerin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, bu hedeflere ulaşmak için adli kolluk hizmetlerini gerçekleştiren kurumlar ile iş birliği içerisinde çalışmanın önemine değindi.

Cumhuriyet savcıları Abdullah Gökçe, Hakan Güzel, Mehmed Fatih Durmuş, Nurbanu Keleş, Nurhak Ateş, Özge Yıldırım Korkmaz, Sadullah Gül ve Zahide Gül Emlik tarafından, 'ceza muhakemesi kanunu uygulamaları, müracaat işlemleri, seri muhakeme ve uzlaştırmaya tabi suçlarda karşılaşılan sorunlar, bilişim suçlarında karşılaşılan sorunlar, suça sürüklenen çocuk ve kadına yönelik şiddet bürolarının görev alanına giren suçlar ve uyuşturucu suçlar' hakkında gerçekleştirilen sunumun ardından, Uzman Doktor Fatih Gümüşsoy tarafından faaliyetlerine başlama aşamasında olan Silifke Adli Tıp Şube Müdürlüğünün işleyişi ve yapılacak işlemlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.
Toplantı, Silifke ilçesinde sıkça karşılaşılan suç tipleri, uygulamada yaşanan sorunlar ve alternatif çözüm yöntemlerine yönelik karşılıklı soru cevapların ardından sona erdi.

KAYNAK:(İHA) 

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

MERSİN Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Mersin Şehir Tiyatrosu'na bir ödül daha

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet