Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 20:33
Advert

'8. CNR Mersin Kitap Fuarı'nda Büyükşehir'in standına yoğun ilgi

Bu yıl 8.’si düzenlenen “CNR Mersin Kitap Fuarı” Mersinli kitapseverler için kapılarını açtı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-10-2023 08:43
'8. CNR Mersin Kitap Fuarı'nda  Büyükşehir'in standına yoğun ilgi

AKDENİZ POSTASI

Bu yıl 8.’si düzenlenen “CNR Mersin Kitap Fuarı” Mersinli kitapseverler için kapılarını açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı da, fuarda açtığı stant ile birbirinden değerli yazarları, Mersinli kitapseverlerle buluşturup, imza günleri gerçekleştiriyor.
14-22 Ekim tarihleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi’nde açık olacak “8. CNR Mersin Kitap Fuarı”, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle düzenleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi fuarda her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında stant açıyor. Yazarlar, büyükşehir belediyesinin Mersin Kent Kitaplığı tarafından basılan kitaplarını imzalayıp, katılımcılara hediye ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin fuarda stant açtığını gören Mersinli kitapseverler de memnuniyetlerini dile getiriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi. Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan 16 yazarın 19 farklı eseri ile fuarda yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kitapseverlere Mersin Kent Kitaplığının yetişkinler için olan kitapları ile Cumhuriyet Yayınları’nın da çocuk kitapları ücretsiz olarak hediye ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standında, birçok yazarın kitabı Mersinli kitapseverlerle buluşuyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kütüphaneler ve Yayınlar Şefi Belgin Özbaş, standa ilginin yoğun olduğunu söyleyerek, “Bu yıl 8.’si düzenlenmekte olan kitap fuarına yoğun ilgi var. Bizim standımıza da ilgi bayağı iyi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bastırdığımız yerel yazarlarımızın kitaplarını fuarda vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hediye ediyoruz. Bu kitapların içinde çocuklarımıza verdiğimiz hediye hikaye kitaplarımız da var. Hem vatandaşlarımıza hem çocuklara kitapları sevdirmek, Mersin’i tanıtmak ve belediyemizin bu tür imkanlarından faydalandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Yazar Semihi Vural, Mersin Büyükşehir Belediyesinin yayın konusundaki titizliğini çok beğendiğinden söz ederek, “Yoğun olarak şimdiye kadar Mersin’in görmediği kadar fazla kitap basıldı. Bir Mersin kitaplığının kurulması konusunda belediyelerin şimdiye kadar yapmadığı bir şey yaptınız. Bundan evvelki belediye başkanlığı 30 kadar kitap basmıştı, şimdi neredeyse sayıları 100’e yaklaştı. Her türlü takdirin üzerinde, genç bir ekipsiniz, konuları paylaşıyorsunuz, ulaşım konusunda yardımcı oluyorsunuz. Kitap kapakları şu anda tam da benim istediğim gibi okunur, düzgün, anlaşılır kitaplar oldu. Hele benim bu ‘Atatürk Mersin’de’ kitabım gerçekten güzel. Son çıkan 10 kitabın kapaklı tematik olarak birbirine benzer şekilde yayınlandı. Bu da takdir edilecek bir şey” diye konuştu.
Yazar İhsan Toksöz ise Mersin Büyükşehir Belediyesinin kent kültür ve sanat yaşamına büyük katkıda bulunduğunu belirterek, “Kitap fuarları büyük önem taşıyor. Her konudan kitaba okurlar burada kavuşabiliyorlar. Bu her kentte nasip olmayan bir kültür sanat hizmeti. Gelişerek sürdürüleceğine inancım tam. Bu konuda da benim katkım ne olabilirse sürdüreceğim. Kentin kültür ve sanat yaşamına katkı verecek her şeyde ben de varım” şeklinde konuştu.
Kitapseverlerden Ertuğrul Bozkurt da Mersin Büyükşehir Belediyesinin standını çok beğendiğini ifade ederek, “Mersin ile ilgili güzel kitaplar yazılmış. Onları inceledim. Semihi Bey de buradaydı, sağ olsun ilgilendi, imzasını attı, biraz da sohbet ettik. Bu iyi bir çalışma. Sadece kitapla ilgili değil Mersin Büyükşehir Belediyesinin birçok alanda çok ciddi ve güzel hizmetleri var. Önemli olan bunları aktarabilmek, bunları halka gösterebilmek. Sadece Mersin merkezde değil, ilçelerde de yapılması gereken etkinlikler bunlar. Çünkü günümüzde en çok ihtiyacımız olan şey insanların kültürel yoksunluğunun giderilmesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece kültürel anlamda değil, sosyal anlamda yaptığı aşhaneleriyle, misafir evleriyle, konuk evleriyle, spor alanlarıyla ve çocuklara verilen yemeklerle de bunu yapıyor” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi