Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
28 NİSAN Pazar 22:36
Advert

4 büyük projede sona gelindi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sağlık yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve 2. halk ekmek fırını projelerin hızla tamamlanarak, çok yakında hizmete sunulacağını belirtti.

MERSİN
Giriş Tarihi : 13-12-2023 08:29
4 büyük projede sona gelindi

AKDENİZ POSTASI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sağlık yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve 2. halk ekmek fırını projelerin hızla tamamlanarak, çok yakında hizmete sunulacağını belirtti.
Sağlık Yerleşkesi projesi, Tarsus'a benzeri olmayan bir sağlık merkezi kazandırmayı amaçlıyor. Depreme dayanıklı C-35 beton kullanılarak inşa edilen merkez, geniş bir sağlık yelpazesi sunacak. İş sağlığı, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi alanlarda hizmet verecek olan merkez, sadece hastalıklara değil çevresel faktörlere de duyarlılık gösterecek. Tarsus Belediyesi, kentin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ev sahipliğini yapan 75. Yıl Kültür Merkezi’nin kapılarını yeniden hizmete açması için harekete geçti. Kültür merkezinde güçlendirme çalışmaları başladı, alanın elektrik bağlantıları, dış cephe, iç cephe ve tüm çalışmaları ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Başkan Bozdoğan’ın Tarsus’a yeniden kazandırdığı 75. Yıl Kültür Merkezi, sinema, tiyatro, bale salonları, kütüphane ve sanat odalarını içeriyor. Güçlendirme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak olan merkez, Tarsus'un sanatsal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.
Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslu vatandaşlar ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak. Alanda devam eden çalışmalarda sona gelindi. Tarsus çok yakında kent meydanına kavuşacak.
Kemalpaşa Mahallesi'nde inşa edilen 2. halk ekmek fabrikası, halk ekmek fırınının üç katı üretim gerçekleştirecek. Proje Tarsus halkının ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Uygun fiyatlı ekmek üretimi ile ekmeğe erişim kolaylaşacak, hijyen şartlarına uygun ve uygun fiyatlı ekmeklere daha rahat ulaşılacak. Tarsus Belediye ekmek fırınında 4,5 TL’den uygun fiyatla satışa sunuluyor. Gösterilen yoğun talep üzerine ve Tarsusluların ekmeğe ulaşımı kolaylaştırmak için 2. ekmek fabrikasının çalışmaları Tarsuslular için devam ediyor.
Başkan Bozdoğan, "Mega projelerimizin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Söz verdiğimiz üzere şartlar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız" dedi.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi