Akdeniz Postası Gazetesi
Akdeniz Postası Gazetesi
MERSİN

20 bin kişiye aşure ikram edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayının manevi atmosferini paylaşmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla bu yıl da aşure ikramını sürdürdü.

20 bin kişiye aşure ikram edildi
Paylaş:

AKDENİZ POSTASI

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 13 ilçede kurulan stantlarda toplam 20 bin vatandaşa aşure dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi Aşhanesinde özenle hazırlanan aşureler, porsiyonluk kaplara konularak Akdeniz’den Anamur’a kadar birçok noktada vatandaşlara ikram edildi. Nohut, dövme, kuru fasulye, kayısı gibi yöresel ürünlerle hazırlanan aşureler, 7’den 70’e herkese ulaştırıldı.

"Aşure, sadece tatlı değil; birlik ve beraberliğin simgesidir"
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından Sosyolog Nazire Büyükgürses, "Muharrem Ayının manevi havasını paylaşmak ve dayanışmayı artırmak istedik. Aşure bizim için sadece tatlı değil, birlik ve beraberliğin, gönül bağlarımızın bir simgesidir" dedi.

Vatandaşlardan memnuniyet mesajları
Aşure ikramından memnun kalan vatandaşlar da duygularını dile getirdi. Fatma Albayrak, "Muharrem Ayında ağzımız tatlandı. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim" derken, 11 yaşındaki Talha Demirtaş, "Aşureyi çok seviyorum. Çok teşekkürler" dedi. Hasan Horoz ise "Allah hayrını kabul etsin. Herkesin zaten ağzı tatsız. Bu bir vesile oldu" ifadelerini kullandı.

Bu haber Akdeniz Postası Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

MERSİN Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Akdeniz Bölgesi Hava Durumu 16-07-2025

Akışın sonuna geldiniz.

sohbet