AKDENİZ POSTASI

Toplantı, 3.5 saat sürdü. Toplantısı sonrası Erdoğan, toplantı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, öğretmen atamaları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı son buldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Toplantısı sonrası Erdoğan yurttaşa seslendi. Erdoğan, enflasyonu düşüreceklerinden bahsederken aynı zamanda öğretmen atamaları için de Milli Eğitim Bakanı'nın yarın takvimi açıklayacağını belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu sabah milli savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin gönlünü kabartan Tusaş'ı ve Savunma Sanayi Başkanlığını tebrik ediyorum..

Afrika ülkeleri ile ticaret hacmimiz 37 milyar dolara ulaştı.

Kim ne derse desin, kıtayla ilişkilerimizin bu kadar hızlı ilerlemesinde Türkiye mezunlarının rolü vardır. Dahası Türkiye'nin ve Türk ürünlerinin tanıtımını yaparak ülkemize olan vefa borçlarını ödemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin uluslararası öğrenci hareketliliğinden aldığı pay arttı. Türkiye'de 198 ülkeden 340 bin öğrenci bulunuyor.

"BUNLARIN DERDİ NE TÜRKİYE NE TÜRKÇE'DİR"

Muhalefet çevrelerinin de bazı söylem ve eylemleriyle de radikal faşizme meyletmesi Türkiye siyaseti adına gerçekten üzüntü vericidir. Tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin gerisinde de aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye ne Türkçe'dir. Bunlar içlerindeki marazı ve nefreti sürekli birilerine yönelterek egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Vatanına sahip çıkmak, ayrımcılık yapmak, yabancı turistleri, öğrencileri, sığınmacıları nefret objesi haline getirmek demek değildir. Yıllık 54.3 milyarlık gelirle turizmi baltalayan bu faşist çapulculara asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında daha kararlı, cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.

"NEŞTERİ VURACAĞIZ"

Irak, PKK'yı yasaklı örgüt ilan etti. PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesini bekliyoruz. Terör belası, Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır.

PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı buldukça güvende hissedemeyiz.

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETTİ

Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Batılı ülkeler barış için İsrail'e baskı yapmalıdır.

Kredi derecelendirme kuruluşları da teker teker not artırımına gidiyor. Burada önemli bir hususa değinmek istiyorum.

Terörden temizlediğimiz Gabar'da günlük 40 bin petrol varil üretimine geldik. Ancak bunlar enerjide dışa bağımlı olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

1 MAYIS

Samimi çağrımıza rağmen Saraçhane'deki görüntüler 1 Mayıs ruhuna gölge düşürmüş, siyaset ve toplumda yumuşama istemeyen marjinal odaklara malzeme verilmiştir.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmeye kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Amacımız geçici rahatlamalar değil, kalıcı refah artışıdır. Ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır.

Yıllık enflasyon, yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecektir. Cari açık 31,8 milyar dolara geriledi. Turizmde ilk 3 ayı rekorlarla tamamladık. 9 milyar dolar turizm geliri elde ettik.

OVP başarılı bir şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puandan 290 baz puana geriledi.

İçeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Pek çok alanda tasarruf kültürü adımlarını atacağız. 

EĞİTİM MODELİNE DEĞİNDİ

Eğitimi ve müfredatı da değerlendirdik. Bakanlığımızın, kamuoyunu incelemeye açtığı "Maarif Modeli" gençlerimizi erdemli bir geleceğe hazırlayacaktır. katı bir eğitim modei yerine, sorgulayan, milli ve manevi değerlerle donatılmış bir gençliğe sahip olmak bir ihtiyaçtır.

Atama bekleyen öğretmenlerimiz için de mütalla ettik. Hazine Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızla son bir kez daha görüşerek, yarın takvimi bakanlarımız açıklayacaktır.

Çok zaman kaybetmeden atama takvimini bakanımız açıklayacaktır."