Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 13:11
Advert

Yerebatan Sarnıcı'na turist akını

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da yer alan Yerebatan Sarnıcı, 2017 yılında girdiği restorasyon çalışmaları sonrası yeniden ziyarete açıldı. Sarnıcı açıldığı günden bugüne binlerce kişi ziyaret etti.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-08-2022 11:48
Yerebatan Sarnıcı'na turist akını

KAYNAK:İHA Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan sarnıcın içerisinde yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. Bin 500 yılda en kapsamlı restorasyonu geçiren sarnıçta birçok yenilik göze çarparken, yapıda bulunan beton yol kaldırılarak yerine modern malzemelerle metal bir zemin yerleştirildi.

Delikli metal zemin üzerinde yürüyen ziyaretçiler suyun görülebildiği platformda yürüyebiliyor.

Yerebatan sarnıcını gezmek için İzmit'ten geldiğini ifade eden ziyaretçi Merve Acar, “Sarnıç çok güzel olmuş. Tüm yapılan restorasyonlar böyle olması gerekiyor. Daha önce gelmiştim ama bu halini görmek çok daha güzel. Burada denizanası eserleri var. Bu eserler beni oldukça etkiledi. Yapılan eserler sarnıca ayrı bir hava katmış” ifadelerini kullandı.Yerebatan sarnıcının restorasyon sonrası merak edip geldiğini belirten ziyaretçi Kübra Onur, “İçerisinin havası çok farklı. Beni en çok sütunların ağaçlara benzetilmesi ve ‘el' eserinin zaman merhumuna benzetilmesi etkiledi. Daha önceki halini görmedim ama sosyal medya da birkaç fotoğrafına denk gelmiştim” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi