Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
29 NİSAN Pazartesi 09:10
Advert

"Yaşlılar Günü" etkinliği

Yaş almışların da Mersin’de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların sosyal hayata katılımını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Yaşlılar Günü’ dolayısıyla etkinlikler düzenledi.

MERSİN
Giriş Tarihi : 04-10-2023 11:00

AKDENİZ POSTASI

Yaş almışların da Mersin’de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların sosyal hayata katılımını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Yaşlılar Günü’ dolayısıyla etkinlikler düzenledi.
Bu çerçevede hem sosyal farkındalık oluşturmak hem de yaş almışların keyifli bir gün geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerden biri Yenişehir emekli evinin bahçesinde düzenlenen Türk sanat müziği konseri oldu. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından organize edilen konsere, Halkkent emekli evi üyeleri de katıldı. Kendi günlerini söyledikleri şarkılarla kutlayan yaş almışlar, hareketli parçalarla da keyifli bir gün geçirdi. Konserleri çok seven ve sık sık düzenlenmesini isteyen yaş almışlar, Kütür ve Sosyal İşler Dairesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun söylediği şarkılara eşlik ederek hem doyasıya eğlendi hem de geçmişi yad etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi emekli evi sorumlusu Çağdaş Yeter, “Yaşlılar Günü çerçevesinde sanatsal bir organizasyon tertip ettik. Onların mutlu, huzurlu, sağlıklı bir gelecek yaşamalarını temenni ediyoruz” dedi.
Yurtdışında yaşadığını, ancak Mersin’e geldikçe emekli evinin etkinliklerine katılmaya özen gösterdiğini söyleyen Hülya Özel ise “Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Türk sanat müziği konserine katıldım. Geçen sene de yine burada Yaşlılar Günü etkinliğine katıldım. Müzik olduğu zaman ben de varım" ifadelerini kullandı.
Etkinliklerden bir diğeri de Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı yaşlı destek birimi ekiplerinin düzenlediği sinema etkinliği oldu. Yaşlı destek biriminden faydalanan yaş almışlar, bir alışveriş merkezinde önce yemek yiyip, ardından ‘kalp estetiği’ adlı komedi filmini izledi. Ev ortamından uzaklaşıp akranlarıyla birlikte sosyalleşmenin tadını çıkaran yaş almışlar, bol kahkahalı bir günle etkinliği sonlandırdı.
Yaşlı destek biriminin, merkez ilçelerde 65 yaş üzeri yalnız yaşayan vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen yaşlı destek biriminde görev yapan gerontolog Cihan Tanrıverdi, “Günlük arama hizmetimiz sayesinde, onların yalnızlıklarını paylaşıyoruz. Sağlık durumlarını kontrol ediyor ve sohbet ediyoruz. Gelen ihbar doğrultusunda, kendilerinin evde gideremediği mini bakım, onarım, tadilat hizmetlerini de birimimizdeki ustamızla veriyoruz” diye konuştu.
Yaş almışların izole olmasını önlemek ve sosyalleşmelerini sağlamak adına bol bol etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tanrıverdi, “Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla, yaş almışlarımızla birlikte alışveriş merkezine geldik. Birlikte yemek yiyip, film izledik. Sağlık ekibimiz, katılımcıların şeker ve tansiyon ölçümünden oluşan sağlık taramasını yaptı. Yaşlılar Günü’nü bu şekilde kutladık. Onlar da çok mutlu oldular” şeklinde konuştu.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi