Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:21
Advert

Vali Pehlivan: "Bu yıl 58 okulumuzun inşaatını tamamlamayı planlıyoruz"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçen yıl ve bu yılın başında 99 okul inşaatının başladığını belirterek, "Bunların 20’sinin inşaatını bitirerek eğitim-öğretime açtık. Bu yıl da 58 okulumuzun inşaatını tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-03-2024 07:20
Vali Pehlivan:

AKDENİZ POSTASI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçen yıl ve bu yılın başında 99 okul inşaatının başladığını belirterek, "Bunların 20’sinin inşaatını bitirerek eğitim-öğretime açtık. Bu yıl da 58 okulumuzun inşaatını tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
Vali Pehlivan, Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel adına Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi'nde yaptırılan 32 derslikli ilköğretim okulunda şehidin annesi Sebahat ve babası Hasan Türkel ile incelemede bulundu.
İnşaatı tamamlanan okulda tefrişat çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Pehlivan, "Öncelikle Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel kardeşimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Onların isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onların hatıraları her zaman hafızamızda olacak. En önemli kamu hizmet alanlarımızdan olan okullarımızda onların isimlerini yaşatmak bizler için ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır" diye konuştu.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel İlköğretim Okulu hakkında bilgi veren Pehlivan, şöyle devam etti: "Ömrünü tamamlamış bu okulumuz, önceki haliyle 8 derslikti. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde yıkıp, yerine daha büyük ve çağdaş standartlara uygun bir okul haline getirmek için planlamaları yapmıştık. Buradaki 32 derslikte bine yakın öğrencimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde eğitim öğretim hayatlarını sürdürecekler. Bu okulun kapısından her girişte, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in ismini okudukça da rahmetle, saygıyla, aziz şehidimizi yad ederek şehitlerimizin, vatanımızın birliği, bütünlüğü uğruna vermiş olduğu mücadeleleri hatırlayacaklar ve öğretmenlerinden onların hikayelerini dinleyecekler."

"Yaklaşık 2 bin dersliği kentimizin eğitim öğretim hizmetine kazandıracağız
Mersin'deki çalışmaları da değerlendiren Pehlivan, geçen yıl ve bu yılın başından 99 okul inşaatının başladığını belirtti. Bunların 20’sinin inşaatını bitirerek eğitim-öğretime açtıklarını ifade eden Pehlivan, "Bu yıl da 58 okulumuzun inşaatını tamamlamayı planlıyoruz. İlaveten 20 okulumuzun da inşaatı ihale aşamasına geldi. Bunların bütününe baktığımız zaman, yaklaşık 2 bin dersliği kentimizin eğitim öğretim hizmetine kazandıracağız" dedi.
Deprem sonrası okullarda deprem standartlarına uygunluk denetimlerini arttırdıklarını hatırlatan Pehlivan, buna bağlı olarak, güçlendirme çalışmaları veya ömrünü tamamlamış okullarda 'Yık-Yap' tekniğiyle gerçekleştirdikleri çalışmaların hız kazandığını anlattı.
Mersin'de eğitim altyapısının çok iyi durumda olduğunu, her geçen gün de çok daha iyi seviyelere geldiğini vurgulayan Pehlivan "İlimiz genelinde, bin 101’i devlet okulu olmak üzere bin 377 okulumuzda 436 bin öğrencimize 30 bin öğretmenimiz rehberlik ederek hizmet veriyor. Her geçen gün hem donanım standartlarımız, hem de fiziki şartlardaki standartlarımız daha da artıyor. Bu vesileyle, ilimize diğer bütün alanlarda olduğu gibi eğitim alanında hayata geçirilen projelere verdikleri desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza Mersin’imiz, Mersinli hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Vali Pehlivan'dan okul ziyaretleri
Vali Pehlivan daha sonra Yenişehir ilçesindeki Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki yapımı tamamlanan 24 derslikli Dr. Kamil Tarhan Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu, yetkililerinden bilgi aldı. Okul çıkışında öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Pehlivan, öğretmenlerle de görüşerek eğitim ve öğretim hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Vali Pehlivan, ayrıca Toroslar ilçesindeki Çukurova Mahallesi'nde bulunan Çavuşlu İlkokulu’nu da ziyaret etti. Sınıflarında öğrencilerle bir araya gelen Pehlivan, öğretmenlerle de görüşerek, eğitim ve öğretim hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Pehlivan, ziyaretlerinde idareci ve öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi, bilgiler aldı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi