Akdeniz Postası Gazetesi - Anamur Haberleri
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:41
Advert

Üniversite öğrencileri, Çamaşır Kafe ile zamandan ve bütçeden tasarruf ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin çamaşır yıkama sorununu Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği ‘Çamaşır Kafe’ sayesinde çözüme kavuşturdu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-03-2024 09:50
Üniversite öğrencileri, Çamaşır Kafe ile zamandan ve bütçeden tasarruf ediyor

AKDENİZ POSTASI
Mersin Üniversitesi’ne yakın konumu ile Çamaşır Kafe, içerisinde 8 adet çamaşır yıkama, 8 adet de kurutma makinesi ile hizmet veriyor. Çamaşır Kafe’de öğrenciler, çamaşır deterjanı ve ütü için de herhangi bir ücret ödemiyor. Sıra bekleme derdi olmadan çamaşırlarını temiz ve hijyenik bir ortamda yıkayan öğrenciler, dışarıda maliyetli olan bu uygulamadan belediye sayesinde kurtularak hem paradan hem de zamandan tasarruf sağladıklarını belirtiyor.
“Öğrencilerin bütçelerine katkı sağlıyoruz”
Çamaşır Kafe Sorumlusu Cengiz Sevinç, Çamaşır Kafe’nin hafta içi 08.00-17.00, cumartesi günleri ise, 09.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verdiğini dile getirdi. Çamaşır yıkamak isteyen öğrencilere ücretsiz deterjan ve yumuşatıcı da verdiklerini söyleyen Sevinç, öğrencilerin beklerken çay ve kahve içerek dinlenebileceği oturma alanları olduğunu da aktardı.
Çamaşır Kafe’den hem yurtta, hem de evde kalan öğrencilerin faydalandığını söyleyen Sevinç, “Çamaşır Kafe açıldığı günden bu yana bin 150 öğrencimiz buraya kayıt olmuş durumda. Bu kayıtlarla toplam 6 bin 500 yıkamamız var. Deprem zamanı da Çamaşır Kafe’mizi depremzedelere açtık ve yakın çevredeki 115 depremzedemiz de buradan faydalandı” dedi.
Çamaşır Kafe sayesinde öğrencilerin bütçesine katkı sağladıklarını da belirten Sevinç, “Öğrencilerin elektrik, su ve deterjan giderlerine bir katkımız oluyor. Aynı zamanda öğrenciler buraya gelip çamaşırlarının yıkanmasını beklerken kitap okuyup, satranç oynayabiliyorlar. Burada güzel vakit geçiriyorlar” diye konuştu.
Çamaşır Kafe sayesinde tasarruf eden öğrenciler, hizmetten memnun
Mersin Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği 3.sınıf öğrencisi olan Gökay Göçmen, Çamaşır Kafe’yi haftada 2 kez kullandığını ve bu hizmetin oldukça faydalı olduğunu dile getirdi. Evde kaldığını ve elektrik, su, deterjan gibi masraflardan tasarruf edebilmek için Çamaşır Kafe’yi kullandığını söyleyen Göçmen, “Biz öğrenciler için çok yararlı bir uygulama. Evinde çamaşır makinesi olmayan veya ücretli çamaşır yıkama hizmeti sunan konaklama yerlerinde kalan öğrenciler için ideal bir hizmet. Buraya birinci sınıftan beri geliyorum. Birinci sınıftayken evde kalmıyordum. Ücretli konaklamalı bir yerde kalıyordum ve o zaman 10 liraya bir kez çamaşır yıkayabiliyorduk. Ondan sonra burayı keşfettim ve buraya gelmeye başladım” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğrenci dostu bir belediye olduğunu ifade eden Göçmen, “Sahilde açtığı kafeler, Mahalle Mutfakları ve okuma salonları, bunun büyük örnekleri” şeklinde konuştu.
Şehir ve Bölge Planlama 4. Sınıf öğrencisi Onur Yüksel ise, Çamaşır Kafe’nin en sevdiği özelliğinin sosyalleşmelerine imkân tanıması olduğunu söyledi. Yüksel, “Burada satranç oynayıp, kitap okuyabiliyoruz. Buraya gelen arkadaşlarla da tanışabiliyoruz. Buraya gelip çamaşırlarımızı yıkıyor, kurutuyor ve ütüleyebiliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bize bu imkânları ücretsiz bir şekilde sunuyor. Bu imkânlar sayesinde öğrenci evimizde elektrik, su ve deterjan faturasından tasarruf etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

MuhabirMuhabir

Muhabir

YORUMLAR
1xbetoff.info deneme bonusu veren siteler
Akdeniz Postası Gazetesi